Mariborčani bodo tudi letos zaigrali v Playoffu Lige prvakov, klub si je tako še tretjič zapored zagotovil vsaj dvanajst evropskih preizkušenj, šest kvalifikacijskih in šest v skupinskem delu enega od obeh evropskih pokalov. Ob napredovanju in izločitvi ciprskega prvaka veselja in zadovoljstva na tiskovni konferenci ni skrival niti strateg vijoličastih Ante Čačić.


59-letni strateg iz Zagreba je tiskovno konferenco začel z naslednjimi besedami: “Zelo sem navdušen. Pred dobrim letom sem si z nekdanjo ekipo prav v Ljudskem vrtu priigral uvrstitev v Ligo prvakov, zdaj sem na robu tega uspeha z Mariborom. Za ta uspeh sem zelo hvaležen Mariboru in vsem navijačem. Nocoj je za nami težka tekma, ki pa smo jo pričakovali. Vedeli smo, da je APOEL kakovostna ekipa, a smo si pripravili načine, kako se prebiti naprej. Morali smo najti igro, ki jim bo zaprla napad in jih prisiliti, da bodo igrali širše in bodo brez priložnosti po globini. Storili smo zelo pomemben korak za slovenski nogomet, pred nami pa je še 180 minut do Lige prvakov.

“Navdušen sem tudi nad sprejemom navijačev. Že na prvem treningu, ki sem ga tukaj vodil, sem bil lepo sprejet, to se nadaljuje tudi zdaj. Upam, da bo tako tudi naprej. Človek se dobro počuti, ko ti skandirajo ime, a saj veste, kako je v športu, dokler gre dobro, gre, ko pa ne, ti žvižgajo. A v vsakem primeru je zdaj lep občutek, ki ga še nisem doživel,” se je strateg, ki na uradnih tekmah Maribora še ni doživel poraza, dotaknil še navijačev, ki so vseh 98 minut živčnega obračuna glasno vzpodbujali svoje ljubljence. Malce manj zgovoren je bil Čačić ob vprašanju ciprskih novinarjev, ki so se osredotočili predvsem na sodnike in po njihovem mnenju nedosejene enajstmetrovke in med drugim odgovoril z naslednjimi besedami: “Sodnikov ne delegiram jaz…” 

Ciprčani niso skrivali razočaranja ob izpadu iz kvalifikacij za Ligo prvakov, saj portugalskega stratega Paula Sergia sploh ni bilo na tiskovno konferenco. V imenu kluba je tako kratko izjavo za javnost prebral kondicjski trener Cristian Dragota: Tu sem iz spoštovanja do igralcev in Maribora. Čestital bi igralcem Maribora, ki nimajo vpliva na cirkus tukaj in na Cipru. Najlepša hvala.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez tekme tudi v Celju

Sedemnajsti krog Prve lige Telemach krojijo težavne vremenske razmere. Uvodna tekma med Ro…