Ante Čačić ni več trener vijoličastih, so sporočili iz Ljudskega vrta. Hrvaški strateg, ki prav danes praznuje 60. rojstni dan, se je moral posloviti po včerajšnjem porazu v Kopru.


“Sporazumno smo sprejeli odločitev, da prekinemo sodelovanje. Ante Čačić ni več trener NK Maribor, zahvaljujemo se mu za dosedanje delo in želimo vso srečo na nadaljnji poti. Rezultatska kriza se je poglobila in morali smo se odzvati, saj potrebujemo nov zagon, novo energijo pred nadaljevanjem sezone,” so zapisali na uradni spletni strani državnih in pokalnih prvakov, ki še tretjič zapored igrajo tudi v skupinskem delu evropske lige.

“Po (ne)prespani noči smo prišli do skupne odločitve, da sodelovanja ne bomo nadaljevali. Ekipa je zašla v rezultatsko krizo, ne moremo si zatiskati oči. Sklenjen je dogovor, da se razidemo, klub pa poskuša rešiti zadeve z novo osebo na klopi. Maribor vedno stremi k boljšim dosežkom, višjim ciljem. Klubu želim vse najboljše na nadaljnji poti, nimam razloga za grenkobo. Zahvaljujem se igralcem na korektnem sodelovanju, v klubu sem bil obkrožen s prijetnim ozračjem, veliko mero profesionalnosti. Po tem, kar sem spoznal, me ne preseneča, da je Maribor postal tako uspešen klub. Srečen sem in ponosen na to obdobje mojega delovanja. Nikdar ne bom pozabil navijačev, ki so moštvu ves čas stali ob strani. Uspeli smo doseči namen z uvrstitvijo v Ligo Europa, ohranjena je stanovitnost, osvojili smo superpokal, ekipa je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice. Ko pa se zabrede v rezultatsko krizo, se vsi moramo vprašati, kolikšna je odgovornost posameznika,” je za spletno stran v spravljivem tonu povedal glavni akter zgodbe, ki je v uvodu zgodbe hitro osvojil srca navijačev, ki so že po nekaj tekmah skandirali njegovo ime in mu po odličnem začetku nove sezone namenili bučne aplavze. Kljub vsemu pa zdaj že nekdanji trener Maribora, ni osvojil src nogometašev, ki so v zadnjih krogih (ne)namenoma prikazali slabe predstave.

“In to je poteza za boljši jutri kluba, ki je nad vsemi nami,” je za slovo povedal še Zagrebčan. Upajmo, da bodo te besede naletele na posluh tudi pri nogometaših in ostalih v klubu! Ime naslednika naj bi bilo znano kmalu, v javnosti pa se največkrat omenja Čačićev soimenjak, Ante Šimundža, ki je trenutno trener Aluminija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez tekme tudi v Celju

Sedemnajsti krog Prve lige Telemach krojijo težavne vremenske razmere. Uvodna tekma med Ro…