Mariborčanom v uvodnem obračunu skupinskega dela Evropske lige ni uspelo priti do točk, Rubin iz Kazana je osvojil vse tri točke. Kljub visokemu porazu, pa Maribor sploh ni odigral slabo, saj se je do zadnjih minut dostojno kosal z močnim nasprotnikom in imel tudi nekaj priložnosti, da bi lahko tekmo obrnil v svojo korist.


“Maribor je odigral dobro tekmo, vendar se nam je nasproti postavilo dobro moštvo, proti kateremu smo morali skozi celotno tekmo loviti zaostanek.  Imeli smo možnost, da bi lahko že v uvodu srečanja povedli, drugi in tretji zadetki smo dobili prepoceni, Tavares in Črnic sta imela priložnost, da bi izenačila na 2:2 oziroma 3:3… S predstavo svojih varovancev sem zadovoljen, dali so vse od sebe in prikazali so dobro igro, zato verjamem, da bomo ob takšni igri v nadaljevanju sezone prišli tudi do boljših rezultatov. Žal mi je navijačev in igralcev. Ni majhna stvar zabiti dva gola, bili smo v položaju, da bi zabili še tretjega. Potem bi se tekma lahko obrnila drugače,” je po tekmi povedal strateg vijoličastih Ante Čačić.

Kljub porazu je bil Čačić zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Gostje so sicer izkoristili individualne napake, a se zdi, da je Maribor prikazal najboljšo predstavo v letošnji evropski sezoni: “Nasprotnik je izkoristil naše napake v obrambi. A je nocoj Maribor izgledal kot pravo moštvo, z izjemo zadnjih minut, ko je padla osredotočenost in smo prejeli še dva poceni zadetka. Skozi proces treningov bomo skušali odpraviti napake.”

Kurban Berdijev, trener Rubina iz Kazana, kljub visoki zmagi ni bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev: “Kot smo pričakovali, smo prišli do zmage. Maribor je zelo dobra ekipa, mi pa smo si privoščili preveč taktičnih napak, kar so domačini znali izkoristiti. Zato z igro nisem zadovoljen.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…