Mariborčanom se tudi v drugem zaporednem poizkusu ni uspelo prebiti v skupinski del Lige prvakov. Trener vijoličastih po tekmi ni bil preveč razočaran, nasprotniku je priznal, da je bil kvalitetnejši in boljši, sam pa že gleda na nove izzive v evropski ligi in prvenstvenih obračunih, v prvi vrsti na sobotno srečanje z goriškim prvoligašem.


“Čestitam ekipi Viktorie, pokazali so, da je kvalitetnejša ekipa od Maribora. Mojim varovancem prav tako čestitam, saj nas je premagala ekipa, ki ima v evropskih tekmovanjih že neko konstanto in dobre rezultate. Iluzorno je govoriti o tem, da smo gole prejeli zaradi svojih napak, a  to je dejstvo. In po takšnih situacijah se je vedno težko vrniti v tekmo. V nogometu kvalitetne ekipe izkoriščajo napake nasprotnike, kljub vsemu pa mislim, da je imel Maribor nocoj več priložnosti za zadetek, pa je vseeno izgubil. Smo pred novim začetkom, čaka nas igranje v evropski ligi, kar je nov izziv za ekipo. Hočemo biti boljši kot smo bili v minuli sezoni,” je novinarsko konferenco začel strateg vijoličastih, ki pa ni pozabil niti na navijače: “Zahvaljujem se zvestim navijačem, ki so nam dali podporo in nas pozdravili tudi po koncu tekme.”

“Zamisel ni bila takšna, da se tekma začne na tak način,” je o zgodnjem zadetku in mlačnem začetku svojih varovancev povedal Čačić in nadaljeval:  “Viktoria je pričela agresivno, jaz pa sem že pred gostovanjem v Plznu opozarjal na to. Želeli smo se vrniti, a so gostje skrili žogo in nam je ni prepustila. Zavedati se moramo, proti komu smo danes igrali, ne moremo gledati le na sebe. Odigrali smo korektno tekmo, imeli nocoj pet priložnost, pa nismo zabili.

59-letni strokovnjak je komentiral tudi očitke, da se je ob menjavi Tavaresa z Mendyem predal: “Saj pa sem napadalca menjal z napadalcem. Če bi menjal vezista, torej Mertlja ali Cvijanovića, bi moral Tavares garati na sredini in v fazi obrambe, ocenil sem, da v tistem trenutku tega ni bil sposoben.”

Z rezultatom sem zadovoljen in vesel, da smo napredovali v skupinski del Lige prvakov,” je bil na novinarski konferenci kratek in jedrnat strateg češkega prvaka Pavel Vrba, ki je sicer navijačem v primeru napredovanja obljubil tudi premet, ki ga je po tekmi tudi izvedel, sicer v nekoliko obrnjeni obliki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …