Mariborčani so dva kroga pred koncem prvenstva potrdili naslov državnega prvaka, ki so ga osvojili še četrtič zapored in dvanajstič v času samostojnosti. Vijoličasti so pred domačimi gledalci odpravili kranjski Triglav, ki se je prikazal v korektni luči, a tokrat za razliko od lanskega novembra Ljudski vrt zapustil brez točk. Stratega obeh ekip sta bila po srečanju sproščena, a sta oba že zrla v prihodnje obveznosti, saj Kranjčane čakata dva pomembna obračuna v boju za obstanek, Mariborčane pa čaka še finale pokalnega tekmovanja.


Beseda je najprej pripadla gostujočemu strategu Siniši Brkiću, ki kljub porazu svojih varovancev po tekmi ni bil razočaran, saj je bil Maribor tokrat zasluženo boljši: “Najprej bi čestital kolegu Anteju za osvojeno titulo, Maribor je zasluženo prvak. Lepo je priti v Maribor, ne glede na končni rezultat, bi pa bilo lepo domov odnesti kakšno točko. V Maribor smo prišli po točke, igrali zaprto, saj je proti kvaliteti, kot jo ima na razpolago domači strateg, težko parirati z odprto igro. Če je to komu všeč ali ne, me ne zanima, tudi največji klubi igrajo na takšen način. Maribor je pokazal svoje kvalitete in zasluženo zmagal, kljub temu da je imel igralca manj. Tudi mi smo imeli priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili, a nisem razočaran!”

“Vložek v tekmo je bil velik, postavili smo se odlično in hitro zadeli, bili sicer kaznovani po nepazljivosti, ampak smo tudi z igralcem manj prišli do priložnosti, zadeli vratnico. Potrditev vloženega dela skozi celotno leto je prišla danes, marsikomu se morda zdi, da so naši dosežki samoumevni, a je na vrh priti zelo težko, še težje pa je na vrhu ostati,” je uvodoma povedal Ante Šimunža, ki ni pozabil niti na nogometaše, sodelavce in navijače ter se za uvodne čestitke zahvalil tudi kolegu na kranjski klopi. Mariborčani so po besedah Šimundže uresničili enega od ciljev, saj jih že v naslednjem tednu čaka finale Pokala Slovenije: “Trenutno je še težko govoriti o občutkih, sem pa seveda vesel. Dosegli smo enega od cilje, čaka pa nas še finale pokalnega tekmovanja in zadnji dve ligaški tekmi, na katerih se bomo skušali prikazati v najboljši luči in šli po tri zmage. Vsi v klubu vlagamo veliko energije in truda v napredek, lakota po uspehu in ambicioznost pa nas silita v premikanje letvice višje in višje.”

Mariborčani v naslednjem, 35. krog Prve lige Telekom Slovenije gostujejo v Novi Gorici, Kranjčane pa čaka obračun pred domačimi gledalci, v tekmi dna lestvice se bodo pomerili s Celjani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…