Trener kranjskega Triglava Siniša Brkić bo tudi spomladi ostal zvest svojemu načinu dela in bo priložnost v dresu članskega moštva namenil tudi nogometašem, ki imajo trenutno še status mladinca, trenutno pod vodstvom Brkića vadi sedmerica takšnih nogometašev.


Takih je v prvem moštvu kar nekaj, v prvi vrsti Tilen Klemenčič, ki je debi pod trenerjem Brkićem dočakal že v lanski sezoni in je vse od tedaj nepogrešljivi član začetne enajsterice, pogosto pa priložnost za igro dobiva tudi Klemenčičev vrstnik Igor Bukara. Tilen Mlakar je v članskem moštvu debitiral v začetku letošnje sezone, medtem ko sta leto dni mlajša Ernest Grvala in Blaž Poljanec, sicer mladinski reprezentant Slovenije, ognjeni krst doživela v zadnjem jesenskem krogu, ko so Kranjčani gostovali v Domžalah. S člansko ekipo trenirata tudi Gašper Udovič, ki je v Prvi Ligi zaigral že v lanski sezoni, in David Ivanuša, ki kot edini od omenjene sedmerice v članski konkurenci še ni dobil priložnosti, zato pa v torek na pripravljalnem obračunu s Celjani začel od uvodne minute in po tekmi za spletno stran Triglava povedal: “Med člani se nikakor ne moreš šparati, tu je vse na najvišjem nivoju, tempo igre je izjemen in treba je zdržati veliko dvobojev na terenu. Tudi same priprave se razlikujejo, ker tu delamo veliko več na pripravljenosti in vajah na moč. Za zdaj mi je enkratno, da sem lahko zraven članske ekipe, vsekakor pa je moja želja, da bi določene priložnosti dobil tudi v spomladanskem delu prvoligaške sezone.”

Z Ivanušo pa se strinja tudi Blaž Poljanec, ki je pred kratkih sodeloval na mladinskem turnirju reprezentanc v ruskem St. Petersburgu: “Za razvoj mladega nogometaša je najbolj pomembno, da redno igra. Z delom na treningu se bom želel dokazati trenerju članske ekipe, da bom dobil čim več priložnosti za igro v prvi ligi. Bistven cilj je obstanek med elito, ekipa je vsekakor dovolj kakovostna in z malce sreče bomo nedvomno obstali v ligi.”

  • Maribor najavil pritožbo

    V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…
  • Delitev točk v Šiški

    V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…
  • Gorica predstavila novo okrepitev

    Pred nekaj urami je Gorica, na uradnih socialnih omrežjih, predstavila novega igralca. Tok…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…