Precejšen spodrsljaj so si nekaj več kot dva tedna pred začetkom pomladanskega dela sezone privoščili nogometaši Krke. Farmacevti so gostovali v Brežicah, pri istoimenskem tretjeligašu, ki bo spomladi v severni skupini 3. SNL lovil vodilni Maribor B in posledično uvrstitev v kvalifikacije za 2. SNL. Posavci so se veselili zmage z izidom 3:2.


Brežičani so z zadetkom Jurice Jeleča povedli v 24. minuti, ko je učinkoviti hrvaški napadalec izkoristil predložek Kuntariča z desne strani igrišča in žogo z bližine pospravil za hrbet Miodraga Mitrovića. Zgolj tri minute kasneje so domači podvojili svojo prednost, z vrha kazenskega prostora je po podaji Babnika sprožil Marko Felja. Za nekaj upanja po preobratu je dve minuti pred koncem polčasa poskrbel Filip Dangubić. Posojeni napadalec Rijeke je izkoristil napako domače obrambe in se po strelu z bližine veselil že tretjega zadetka v zadnjem tednu. Težave Novomeščanov so se znova poglobile v drugi minuti nadaljevanja, ko se je še drugega zadetka na tekmi razveselil Jeleč, ki je izkoristil nov predložek Kuntariča in s strelom pod prečnik domačo prednost povišal na 3:1. Dolenjci so poraz omilili tri minute pred koncem dvoboja, ko je domači vratar Filip Štefković odbil strel Urbana Kramarja, odbitek pa je v žogo pospravil Luka Majcen, ki se je Krki pridružil pred dnevi.

BREŽICE 1919 3:2 KRKA
Jeleč (24′, 47′), Felja (27′); Dangubić (43′), Majcen (87′)

Brežice: Štefković, Rožman, Azinović, Lokar, Žerjav, Džaja, Babnik, Drugovič, Felja, Kuntarič, Jeleč. Igrali so še: Turk, Puškarić, Derenda, Hudopisk, Hoxhaj, Baznik, Golobič, Bučar. Trener: Antoni Brdik.
Krka: Mitrović, Marotti, Vučkić, Dežmar, Gliha, Aniekan, Fuček, Mojstrovič, Welbeck, Dangubić, Perić. Igrali so še: Dar. Marjanović, Bogdan, Kostanjšek, Dam. Marjanović, Kramar, Potokar, Majcen, Kabiru, Radić. Trener: Andrej Kastrevec.

Foto: Mirsad K. Čavalić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz 3. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanja drugoligaša s petardama do treh točk, Dravograd do prve točke

Osmi krog vzhodne tretjeligaške lige, je v prvem koncu tedna meseca oktobra je prinesel 25…