Roman Rogelj, namestnik disciplinskega sodnika Nogometne zveze Slovenije, tudi po uvodnem dejanju zadnje četrtine državnega prvenstva ni bil brez dela. Finančno so bili kaznovani trije klubi, a za razliko od minulega kroga zaradi nediscipline nogometašev.


Novomeška Krka, Maribor in velenjski Rudar bodo morali v blagajno krovne zveze nakazati po 300 evrov. Novomeščani in Velenjčani so prejeli pet rumenih kartonov, medtem ko so bili Mariborčani v Velenju kaznovani s štirimi rumenimi in rdečim kartonom. Obračun s knapi je predčasno zaključil Aleksander Rajčević, ki se bo prvič hladil že na današnjem povratnem obračunu polfinala pokalnega tekmovanja, ko morajo vijoličasti nadoknaditi zaostanek s prve tekme s Celjani. Štajerci pa bodo brez pomoči primorskega branilca zaigrali tudi v petek, ko se bodo v Domžalah pomerili z Radomljami. Rajčević je namreč igral z roko, s čimer je preprečil čisto situacijo za doseganje zadetka, upoštevana pa je bila tudi predkaznovanost.

Še hujša kazen je doletela Alexandra Caputa, ki je dvoboj z Domžalčani zaključil dobrih 20 minut predčasno. Italijan v vrstah Gorice je nasprotnika, medtem ko sta se borila za žogo, z visoko dvignjeno nogo udaril v predel prsnega koša in si prislužil neposredno izključitev, obenem pa bo počival na treh tekmah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…