Čeprav so si v knežjem mestu letos zadali visoke cilje in v ta namen pod svoje okrilje zvabili nekaj uveljavljenih imen, vodstvo kluba vztraja tudi pri stališčih, da bo v bodočnosti priložnost namenjalo tudi produktom lastne nogometne šole.


Med slednje spada tudi Amadej Brecl, ki je včeraj z vodstvom kluba sklenil prvo poklicno pogodbo. “Vesel sem bil že na začetku sezone, ko mi je klub v podpis ponudil amatersko pogodbo. To je pomenilo, da mi je uspelo priti skozi vse selekcije NK Celje do članskega moštva, kar je posebna čast za mladega nogometaša. Sedaj sem podpisal profesionalno pogodbo, kar pomeni, da mi klub zaupa in name resno računa v prihodnosti. Jaz se bom oddolžil še z večjim trudom, saj si želim čimprej dobiti priložnost na igrišču. Ko jo bom dobil, se bom maksimalno potrudil, da jo bom upravičil. Do takrat pa me čaka trdo delo in izpolnjevanje trenerjevih zahtev na vsakem treningu,” je po sklenitvi triletnega dogovora dejal otrok celjskega kluba.

Nekdanji kadetski reprezentant Slovenije sicer še čaka na debi v prvoligaški konkurenci, ga je pa strateg Jovićević spomladi, po tem ko je s članskim moštvom opravil priprave v Umagu, dvakrat že posadil na klop za rezerviste. 19-letni je bil jeseni posojen v ljubljanski Bravo, v dresu katerega pa je v 3. SNL center v sedmih nastopih zbral 173 minut.

Brecl je sicer včeraj odigral tudi pripravljalno tekmo s Šampionom, ki jo je premešana zasedba grofov izgubila z 2:1. Mrežo mestnega tekmeca, ki tekmuje v 3. SNL sever, je zatresel Lupeta, za preobrat sta poskrbela Pirtovšek in Tora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…