S tekmo med Rudarjem iz Velenja in Bravom se je začel deveti krog Prve lige Telekom Slovenije. Po prvem polčasu so vodili gostje iz Ljubljane, z dvema zadetkoma se je izkazal Aljoša Matko. Zmaga je ob koncu srečanja pripadla Bravu, ki je slavil z 1:4.


Pred začetkom srečanja se je poškodoval Andraž Kirm, katerega je zamenjal Besart Abdurahimi. Do osme minute ni bilo pravih priložnosti, nato pa je na sceno stopil Matko. Prejel je natančen predložek v kazenski prostor, kjer ostal sam in brez večjih težav z zadetkom z glavo povedel Bravo v vodstvo. Le dve minuti kasneje je atraktivno, s strelom iz prve, poizkusil Abdurahimi, a je žoga za las zgrešila cilj. V 12. minuti je do prve priložnosti prišel Rudar, Rijad Kobiljar je po desni strani sam stekel pred gol Brava, vendar je slabo podal v kazenski prostor in gostujoča obramba je žogo potisnila v kot. Po izvedenem kotu v kazenski prostor Brava, domači niso uspeli preusmeriti žoge v gol gostov in ostalo je pri 0:1. V 21. minuti nov zadetek Brava, strelec pa znova Matko. Z leve strani je v kazenski prostor podal Mustafa Nukić, z natančno podajo je našel samega Matka, ki ni imel težav z realizacijo priložnosti in povišal je na 0:2. Še naprej so imeli izrazitejše priložnosti gostje, hitronogi Matko je v 30. minuti stekel sam proti vratarju Tomažu Stopajniku, tokrat pa je z odlično obrambo preprečil povišanje vodstva. Minuto kasneje je bil v identinčni priložnosti kot pri prvem zadetku Matko, tokrat je z glavo meril mimo vrat. Svojo priložnost je imel Gal Primec v 37. minuti, žogo pa je poslal visoko preko vrat, kot je to na nasprotni strani pred odmorom storil Mičo Kuzmanović in na polčas sta nasprotnika odšla z izzidom 0:2.

V desetih minutah nadaljevanja je štirikrat poizkusil Michael Ogungbaro, dvakrat z nogo in dvakrat z glavo, vendar so poizkusi zleteli mimo domačih vrat. Novega zadetka so se gostje veselili v dvajseti minuti nadaljevanja, ko je bil po podaji v kazenski prostor, pri žogi najhitrejši Abdurahimi. Dve minuti kasneje je na 0:4 vodstvo Brava povišal Nukić, zadel je z glavo. Gostje so poizkušali predvsem s streli od daleč, medtem ko si Rudar resnejših priložnosti ni priigral. Z evrogolom je minuto pred koncem poraz domačih ublažil Damjan Trifković, iz prostega strela z velike oddaljenosti je natančno meril v levi zgornji kot gostujočega vratarja. 

NK Rudar Velenje – NK Bravo 1:4

Trifković 89’; Matko 8’, 21’, Abdurahimi 65, Nukić 67’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …