Roman Rogelj, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je postregel s poročilom 26. kroga Prve lige Telekom Slovenije. Maribor in Olimpija znova nista zmogla ubežati finančni kazni, nekaj denarja bodo morali v blagajno NZS nakazati tudi Koprčani in Zavrčani.


Najvišja kazen je tokrat doletela Mariborčane, ki morajo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, ti so prižigali bakle na tribuni, odšteti 950 evrov. Kazen v višini 700 evrov bo olajšala proračun Olimpije, ki je bila kaznovana iz enakega razloga kot Maribor. V obeh primerih je bila upoštevana predkaznovanost. Brez nešportnega in neprimernega vedenja navijačev ni šlo niti na primorskem derbiju. Domači Tifozi so koprskemu prvoligašu z metom prazne plastenke na igrišče in prižigom bakle na tribuni pridelali 250 evrov kazni. Zavrčani so z ostro in na trenutke tudi grobo igro v Krškem vknjižili šest rumenih kartonov in blagajno olajšali za 360 evrov.

“Reprezentančni premor” pa bosta prisiljena podaljšati Dare Vršič in Klemen Bolha, ki sta bila izključena v tekmah s Krko oziroma Olimpijo. Vezist Maribora bo moral izpustiti gostovanje v Novi Gorici, Bolha knapom ne bo smel pomagati v sosedskem derbiju proti Celju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…