Slovenski prvoligaši že nocoj pričenjajo z zadnjo tretjino državnega prvenstva. Uvodni obračun 25. kroga bodo v Halozah odigrali Zavrčani in Domžalčani, ki pa bodo v vasico ob slovensko-hrvaški meji očitno pripotovali v precej oslabljeni zasedbi. Nič kaj boljše pa ni niti stanje v novogoriški zasedbi.


Že včeraj smo poročali, da se bodo Domžale Zavrču zoperstavile brez kaznovanega Dejana Trajkovskega ter poškodovanih Lucasa Maria Horvata in Amedeja Vetriha. A s tem se seznam igralcev, ki bi lahko izpustili nocojšnji obračun še ni zaključil, saj bolezen že nekaj dni nagaja Maticu Črnicu, Žanu Majerju in Darku Zeca, tik pred tekmo pa je virus ujel še desnega bočnega branilca Alvara Brachija. Medtem ko ima domžalski strateg Luka Elsner za levo stran igrišča več kot dostojno rešitev v Juretu Balkovcu, je Španec praktično edina rešitev na položaju desnega bočnega igralca. Nekaj pripravljalnih tekem je na tem položaju odigral Marko Alvir, po osnovni izobrazbi sicer vezist. “Igralci, ki dobivamo manj priložnost, moramo biti pripravljeni na takšne stvari. Dejstvo je, da se približuje zaključni del sezone in logično je, da so se nabrali tudi kartoni. Sem pripravljen, kar sem dokazal že jeseni. Verjamem, da trener od mene pričakuje, da bom to ponovil še enkrat,” je pred klubsko kamero poudaril že omenjeni Balkovec, ki je v letošnji sezoni zbral pet ligaških nastopov.

Bolezen pa redči tudi vrste novogoriškega moštva, ki ga jutri popoldne čaka obračun s prvim hitom nadaljevanja sezone. Miran Srebrnič pred jutrišnjim dvobojem z ekipo, ki se kot edina lahko pohvali s popolnim pomladanskim izkupičkom, še ni prepričan, če bo lahko računal na Tineta Kavčiča, Matijo Škarabota in tudi vratarja Grego Sorčana, ki je bil z nekaj odličnimi obrambami eden osrednjih junakov nedeljskega srečanja v domžalskem Športnem parku. Za nameček je zaradi poškodbe gležnja vprašljiv tudi nastop Amarachija Osujija. Že sredi tedna pa smo poročali tudi o težavah v mariborski zasedbi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…