V Halozah se danes znova obeta pravi nogometni praznik. Po enem letu, spomnimo, da so Zavrčani svoje tekme jeseni gostili na Ptuju, v Zavrč znova prihajajo Mariborčani, ki so že v preteklosti ob igrišče, ki leži tik ob slovensko-hrvaški meji, zvabili veliko število gledalcev. Podobnega obiska se v haloškem prvoligašu nadejajo tudi tokrat, svoje računico pa imajo tudi nogometaši.


“Dobro se zavedamo, kdo je Maribor. Prihajajo v Zavrč, k mladi ekipi, ki ima vzpone in padce. Vendar igramo doma in upamo na dober rezultat. V vsako tekmo krenemo po zmago. O čem drugem kot o domači zmagi niti ne razmišljamo. Zavedamo se, kaj zmoremo in samo na nas je, da to tudi dokažemo,” je za spletno stran kluba dejal Bojan Đukić, ki je z 28 leti za Pridigarjem in Kelencem najstarejši mož mlade završke posadke. Slednja je spomladi doživela že nekaj vzponov in padcev, podobno je bilo tudi na zadnjem gostovanju v Ljudskem vrtu, kjer so Zavrčani z evrogolom Sanina Muminovića tudi povedli, a so vijoličasti z zadetkoma Agima Ibraimija in Marcosa Tavaresa izid v drugem polčasu uspeli preobrniti v svojo korist. Đukić, Primorec na začasnem delu v Zavrču, poudarja, da bo tokratna tekma popolnoma drugačna, Zavrč pa za nameček lahko zgolj pridobi, izgubiti nima ničesar, obenem pa lahko prestavi tudi mariborsko slavje naslova: “Tekma bo drugačna, kot je bila tista v Ljudskem vrtu. Igramo doma, v pomoč nam bodo domači navijači. Gremo po zmago in igrali bomo sproščeno. V takšnih tekmah se enostavno uživa. Igrati z Mariborom, ki je še nekaj mesecev nazaj vzel točko velikemu Chelseaju, je nekaj neverjetnega. Potrebno bo uživati in dati vse od sebe. Pričakujem dobro tekmo, ki jo moramo obrniti v našo prid. Upam, da bomo mi tisti, ki se bomo veselili treh točk.”

Kljub neobremenjenosti četo trenerja Ivice Solomuna ne čaka nič kaj lahka naloga, saj bosta zaradi prepovedi igranja manjkala Toni Datković in že omenjeni Sanin Muminović. “Za našo ekipo bo to ogromen primanjkljaj. Datković kot tudi Muminović sta standardna člana prve enajsterice Zavrča. Toni je v letošnji sezoni odigral na visokem nivoju, prav tako nam bo manjkal Sanin. Vsak igralec iz prve enajsterice za ekipo Zavrča pomeni veliko. Vseeno pa bo imel trener razpolagal z drugimi igralci, ki čakajo na svojo priložnost. Ničesar nimamo izgubiti, lahko zgolj pridobimo,” je zaključil osrednji branilec Zavrča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…