Vijoličasta zasedba se je včeraj, po dopoldanskem treningu in skupnem, vrnila iz Moravskih toplic, kjer so nogometaši vadili vse od ponedeljka. Mariborčani se bodo pod taktirko trenerja Anteja Šimundže na novo preizkušnje pripravljali v domačem okolju, po reprezentančnem premoru pa vijoličaste čaka v soboto, ko bodo gostovali v Novem mestu.


“Vse je bilo, kot mora biti, dosegli smo namen s kakovostnimi treningi. Zastavili smo si cilj, da izboljšamo vzdržljivost in moč. Prizadevnost fantov je bila na najvišji ravni, prav tako osredotočenost na delo. Nimam pripomb, niti najmanjših po delovni plati, tudi po organizacijski ne. Vadili smo na vzorno urejenem igrišču, hrana v hotelu je bila odlična, osebje gostoljubno. Na voljo smo imeli izjemne pogoje,” je bil po vrnitvi v Maribor navdušen novi strateg vijoličastih, za katerim sta sicer dve uradni preizkušnji. Kljub temu pa brez težav v taboru državnih in pokalnih prvakov ni šlo. Bolezen, natančneje bronhitis, je za dober teden v posteljo položila obetavnega Prekmurca Damjana Boharja, ki je imel nekaj težav z zdravjem že pred tedni. Veseli pa dejstvo, da se je že v sredo soigralcem pridružil Goran Cvijanović, ki je moral ob polčasu večnega derbija, po naletu Matica Finka, obiskati bolnišnično oskrbo, a je s primorskim vezistom že vse v najlepšem redu.

Vijoličasti do sobotnega obračuna s Krko, za razliko od večine ligaških tekmecev, forme ne bodo pilili na pripravljalnih srečanjih. Šimundža je takšno odločitev obrazložil z naslednjimi besedami: “Pozornost je namenjena drugim zadevam, za katere v zgoščenem ritmu, ki sledi, ne bomo imeli dovolj časa. Tekem je bilo veliko v preteklem obdobju.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani potrdili vlogo favorita

Uvodni decembrski dnevi so v novem tednu prinesli nadaljevanje najmočnejšega slovenskega d…