Zlatko Zahovič je v ponedeljek pristaše Maribora razveselil z novico, da se Luka Zahović po koncu sezone ne bo vrnil v nizozemski Heerenveen, saj o nadaljnji usodi prvega strelca slovenske lige odločajo v Ljudskem vrtu. S tem se seznam dobrih novic še ni zaključil, Štajerci so namreč podaljšali pogodbe s trojico nogometašev.


“Luka se ne bo vrnil v Heerenveen. Maribor je tisti, ki ima vse pod nadzorom in v primeru njegovega morebitnega prihodnjega prestopa odloča naš klub. Ali bo ostal v Mariboru, ali pa se bo preselil drugam v tujino. Uspešno pa so opravljeni prvi pogovori z igralci, ki so jim ob koncu sezone iztekale pogodbe in tudi že sklenjeni dogovori. Pred tem Tavares, zdaj pa še Šuler, Bohar in Ogrinec so podaljšali pogodbe. Prvi del je opravljen, drugi del sledi,” je preko klubske spletne strani sporočil mariborski športni direktor.

Štajerci dolžine na novo sklenjenih pogodb niso razkrili, je pa to razvidno v dokumentu o deponiranih pogodbah, ki je bil danes objavljen na spletni strani NZS. Damjan Bohar in Marko Šuler, ki bi jima pogodba potekla s koncem letošnje sezone, bosta v vijoličasti opravi igrala še dve leti dlje, do konca sezone 2018/19, za še sezono dlje pa je daljša pogodba mladega Sandija Ogrinca, ki vse resneje trka na vrata članskega moštva.

Foto: Rok Zore

Dogovor bo s koncem sezone potekel še nekaj nosilcem igre, med drugimi tudi Milivoju Novakoviću, Daretu Vršiču in Jasminu Handanoviću, ki pa je v današnjem pogovoru za časnik Večer (v celoti ga lahko preberete tukaj) razkril, da še nima namena zaključiti bogate kariere. “Na koncu sezone se povleče črta, takrat preveriš, koliko si še fizično sposoben. Pri nogometaših se leta lahko poznajo, pri igralcih v polju je to še bolj občutno kot pri vratarjih. Premetov, ki sem jih nekoč zlahka naredil, danes ne zmorem več. (Smeh). Za regeneracijo potrebujem več časa kot 20-letniki, a o koncu kariere res še ne razmišljam,” je priznal z 39 leti najstarejši član vijoličaste slačilnice.

Handanović, ki je bil s strani navijačev Maribora izbran za Vijol’čnega bojevnika, je ob tem priznal, da želi z vodstvom kluba skleniti novo pogodbo: “Sam si to želim, strokovno vodstvo pa bo ocenilo, ali še lahko pomagam ekipi. Osredotočen sem le na Maribor in naslednjo tekmo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…