Boban Jović je bil eden vidnejših posameznikov ljubljanske Olimpije, ki bo spomladanski del sezone pričakala na četrtem mestu ligaške razpredelnice. 23-letni Celjan polsezone resda ni odigral na tako visokem nivoju kot leta 2011, ko je bil najboljši bočni branilec državnega prvenstva, je pa z dobrimi predstavami najmanj obudil spomnine na najboljše čase.


“Glede na turbulentno dogajanje v poletnem obdobju, ko se ni vedelo, ali bo klub sploh še obstajal, smo lahko s končnim izkupičkom zadovoljni. No, zadnji dve tekmi s Krko in Luko Koper nam ne služita na čast, a so nas poškodbe, kazni in manjši padec v formi stali še boljše točkovne bere. Z omenjenima porazoma so nam neposredni konkurenti za najvišja mesta, tu mislim predvsem na Maribor in Celje, nekoliko ušli, vendar sem prepričan, da je v nadaljevanju prvenstva še vse mogoče. Ob naših dobrih igrah so ulovljive tudi vodilne Domžale,” je za klubsko spletno stran dejal nogometaš, ki je jeseni izpustil vsega en obračun, v 19. krogu je moral zaradi bolezni izpustiti dvoboj z Novomeščani, ki so sredi Stožic sicer slavili z 1:2. Nekdanji član kidričevskega Aluminija dres zeleno-belih nosi že šesto leto, a se kaj lahko zgodi, da bi lahko Stožice zapustil že pozimi. Tako kot Niku Omladiču tudi njemu pogodba poteče s koncem letošnje sezone, nove pa vsaj za zdaj še ni podpisal. A kot poudarja sam, je trenutno osredotočen le na začetek priprav z Olimpijo: “Trenutno sem še vedno član Olimpije. Pogodba s klubom me veže do konca tekoče sezone, drugo pa je v domeni mojega zastopnika in klubskega vodstva, da se dogovarjata o tej tematiki. Gotovo je le, da se bom odzval začetku priprav 8. januarja, nato pa bomo videli, kaj se bo dogajalo naprej. Vse možnosti so odprte, od podaljšanja pogodbe z Olimpijo do selitve v tujino. Osebno sem miren, nikamor se mi ne mudi, najpomembneje pa je, da se dobro pripravim in v nadaljevanju prvenstva, če seveda ostanem v Ljubljani, pripomorem Olimpiji do novih zmag in boju za nastope v enem izmed evropskih tekmovanj.”

Ljubljančani se bodo na spomladanski del sezone pripravljali tudi v Turčiji, kjer bi utegnil strateg Darko Karapetrović precej pozornosti nameniti tudi uigravanju spremenjene zasedbe, saj bi lahko ekipo po Filipu Valenčiču, ki se je prvi znašel na izhodnih vratih kluba, zapustilo še nekaj nogometašev. Jović verjame, da bo športni direktor Ačimović poiskal kvalitetne zamenjave : “Tudi sam sem bil del našega preporoda v drugi polovici tiste sezone, ko smo dominirali na domačih zelenicah. To je bilo v prvem mandatu Milenka Aćimovića na funkciji športnega direktorja. Upam, da se bo kaj podobnega zgodilo tudi v nadaljevanju letošnje sezone. Vse pa bo, jasno, odvisno od kakovosti igralskega kadra. Verjamem, da bo strokovno vodstvo našlo ustrezne okrepitve na perečih igralnih mestih in, da bomo v nadaljevanju prvenstva konkurenčni za sam vrh.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …