Po Niku Omladiču je Darko Karapetrović, trener ljubljanske Olimpije, pred začetkom nadaljevanja sezone ostal še brez Bobana Jovića. Ta se je že pred tedni za sodelovanje dogovoril s krakovsko Wislo, a bi po prvotnem načrtu do prestopa prišlo šele po izteku pogodbe. Po dolgih pogajanjih sta se oba kluba le dogovorila za prestop bočnega branilca, ki se bo novim soigralcem pridružil v prihodnjem tednu.


“Hvala bogu, da se je vse skupaj končalo. V Krakovu me že nestrpno pričakujejo, tudi sam pa sem komaj čakal, da storim korak naprej na svoji poklicni športni poti,” je za spletno stran Olimpije dejal 23-letni Celjan, ki je zeleno-beli dres nosil zadnjih pet sezon in pol. Jović je v Olimpiji, kot je tudi sam dejal, preživel veliko lepih, a tudi nekaj manj lepih trenutkov, kljub vsemu pa so v spominu ostali predvsem lepši spomini: “Veliko je bilo lepih, a tudi manj lepih trenutkov. Vendar, ko potegnem črto, ne morem pozabiti na priložnost, ki mi joj je kot 17-letnemu mladeniču ponudila Olimpija. Navsezadnje sem v Ljubljani podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo, si ustvaril družino in doživel kar nekaj velikih zmag v zeleno-belem dresu. To so trenutki, ki so večji in močnejši od kakršnih koli težav.”

Nogometaš, ki je v dresu Olimpije na prvoligaških zelenicah odigral točno 150 prvoligaških tekem, je zdaj že bivšim soigralcem v nadaljevanju zaželel uvrstitve v evropska tekmovanja, za sebe pa si želi predvsem zdravja: “Olimpija mora vedno naskakovati mesta, ki vodijo v Evropo. Svojim nekdanjim soigralcem in strokovnemu vodstvu želim, da doživijo čar nastopanja v enem izmed evropskih pokalov. To bi bila tista nadgradnja, ki smo si jo tako močno prizadevali doseči v preteklih letih. Kar se mojih osebnih želja tiče, pa je tu v prvi vrsti zdravje. Če bom zdrav in dobro pripravljen, bodo prišle tudi kakovostne predstave v novem okolju. In posledično se lahko v doglednem času nadejam vpoklica v našo člansko izbrano vrsto.”

“Najbolj zanimivo pri vsem tem je, da se v našem medijskem prostoru kar naprej pojavljajo številne dezinformacije in laži, ki so spremljale vso to sago o Jovićevem, in še prej, Omladičevem odhodu v tujino. Želel bi povedati le to, da sta bili ponudbi Eintrachta za Nika Omladiča oziroma Wisle za Bobana Jovića edini konkretni v vseh teh letih njunega igranja v zeleno-belem dresu. Torej bolne insinuacije o tem, da si morajo naši igralci za odhod v drugo sredino plačevati odškodnino iz lastnega žepa, vsekakor ne držijo. Ob tej priložnosti pa bi Bobanu zaželel čim več uspešnih nastopov v dresu Wisle in da se nekega dne naše poti znova srečajo,” pa je o prestopu Jovića dejal Milenko Ačimović, športni direktor Olimpije. Slednji se je sicer za podaljšanje sodelovanja dogovoril z Maticem Finkom, ki bo na položaju desnega bočnega branilca nadomestil prav Jovića. Po novem dogovor velja do konca sezone 2015/16.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…