Spored 35. kroga Prve lige Telekom Slovenije ponuja kar nekaj zanimivih dvobojev. Pravzaprav se bosta dve dejanji pred koncem sezone brez pravega tekmovalnega naboja udarili zgolj enajsterici Radomelj in Maribora, medtem ko se bo na ostalih prizoriščih odločalo o boju za Evropo in obstanek. Nič drugače ne bo niti v Celju.


Savinjsko-šaleški derbi bo imel, kot smo poročali že včeraj, tudi dobrodelno noto, saj bo celjski prvoligaš del zneska prodanih vstopnic namenil nekdanjemu rokometašu Nenadu Stojakovića, ki so ga težave s hrbtom položile v invalidski voziček. Za nogometaše bo v primerjavi s humanitarnim še nekoliko pomembnejši tekmovalni vidik sosedskega dvoboja. Celjani lovijo evropsko vozovnico ter Gorico in Domžale, ki grofom bežita za tri oziroma štiri točke, medtem ko si Velenjčani po sredinem remiju z Aluminijem še niso zagotovili prvoligaškega obstanka. 

Tudi zaradi tega so se v Velenju pred zadnjima dvema dvobojema odločili za šok terapijo z menjavo trenerja. Tako kot v lanski sezoni, ko se je z velenjske klopi presenetljivo poslovil Jernej Javornik, bo prvoligaški status tudi tokrat reševal Ramiz Smajlović, ki je v velenjskem klubu nazadnje deloval kot pomočnik mladinskega trenerja Almirja Sulejmanovića. Kadetska in mladinska selekcija se s koncem letošnje sezone poslavljata od prvoligaške druščine, podoben scenarij v članski konkurenci pa bi verjetno predstavljal pravo malo katastrofo.

Kljub temu so knapi, ki bodo na Areni Petrol zaigrali brez Vručine in Mužka, pred zadnjima preizkušnjama v dokaj ugodnem položaju, saj devetemu Aluminiju bežijo za tri točke. David Kašnik, ki je nekaj zadnjih nekaj srečanj presedel na klopi, pred gostovanjem v knežjem mestu opozarja tudi na tekmeca: “Pred nami sta še zadnji dve tekmi v prvenstvu in glede na položaj, v katerem smo, bo za nas vsaka točka zelo pomembna. Borimo se za neposredni obstanek, Celje za Evropo, zato pričakujem zanimivo in težko tekmo. Poznamo se dobro, tako da večjih neznank ni, moramo pokazati svoj maksimum in verjamem, da lahko že rešimo obstanek.”

“Proti zelo kakovostni ekipi Celja nas čaka težka tekma za obstanek. Celjani so še vedno v igri za Evropo, tako da imajo tudi oni veliko motivacijo za zmago. Kljub temu da so nas v tej sezoni premagali na vseh treh tekmah, si v Celju želimo zmagati,” izkušenemu branilcu knapov pritrjuje Leon Črnčič, ki se bo v napadu boril tudi z nekdanjim soigralcem, saj celjski obrambi poveljuje Elvedin Džinić. Mariborčan pred dvobojem pravi, da zaradi pomembnosti ni dodatnega pritiska: “Pritiska ni. Obe tekmi do konca prvenstva moramo zmagati, če želimo upati na četrto mesto. Dali bomo vse od sebe.”

“To je izziv. Izziv je, če smo sposobni to narediti, če je v situacijah velikega stresa ekipa sposobna, da to vzdrži in pokaže svoje največje kvalitete. V takšnih situacijah se dozoreva kolektivno in individualno. To je izjemna, lepa situacija, privilegirana, ko lahko še sam odločaš o svoji usodi in dokler smo matematično v igri, bomo dali vse od sebe na vsaki tekmi in šli na zmago,” pred obračunom z Rudarjem pravi Igor Jovićević, ki bo v konici napada pogrešal Daliborja Volaša. Prvi strelec moštva je jeseni Velenjčanom zabil kar štiri zadetke, zato bodo morali breme prevzeti drugi. Celjski strateg sicer opozarja na Johna Maryja in Dominika Glavino.

Grofje bi z zmago ne glede na razplet obračuna v Novi Gorici, kjer bo gostovala Olimpija, ohranili upanje na preboj v kvalifikacije evropske lige, a bi nato v zadnjem krogu potrebovali pomoč Kopra. Še bolj na roko bi šel Celjanom razplet dvoboja v Kidričevem, kjer gostujejo Domžale, saj bodo prav rumeni zadnji tekmec Jovićevićeve zasedbe. V tem primeru Celjani potrebujejo še pokalno slavje Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…