Jutri se bosta v Novem mestu, v zaostali tekmi osmega kroga, udarila Krka in Rudar. Obračun Novomeščanov in Velenjčanov bi moral biti sicer odigran že konec avgusta, a so ga tedaj zaradi gradbenih del na novomeškem Portovalu prestavili na 2. oktober. Lahko Dolenjci podaljšajo serijo dveh zmag in se na ta način še bolj oddaljijo od zadnjega mesta? Ali pa bo Rudar z novo zmago na vrhu lestvice ujel Maribor in Zavrč?


Zaostala tekma 8. kroga PLTS:
KRKA – RUDAR VELENJE (sreda ob 16:00)

KRKA RUDAR VELENJE
1 0 3 Medsebojne tekme (Z-N-P) 3 0 1
1 0 1 Domače tekme (Z-N-P) 2 0 0
0 0 2 Gostujoče tekme (Z-N-P) 1 0 1
9. junij 1993 (4:1) Zadnja zmaga 8. maj 1994 (3:0)
P-Z-P-P Zadnjih pet tekem nasprotnikov Z-P-Z-Z
9. junij 1993 (4:1) Najvišja zmaga 8. maj 1994 (3:0)
Mitja Brulc, Gregor Režonja Manjkajoči nogometaši Almedin Muharemović, Rusmin Dedić

Dolenjci so v minulem tednu prišli do dveh presenetljivih zmag. Čeprav so imeli v obračunih z Gorico in Olimpijo kar nekaj sreče, obakrat je namreč prevladoval nasprotnik, pa zmagi in trem točkam seveda ne gre gledati v zobe. Šok terapija z zamenjavo trenerja, Borivoja Lučića je zamenjal pomočnik Sandi Bracovič, je več kot očitno delovala, saj so z Novomeščani z dvema zmagama oddaljili od zadnjeuvrščenega Triglava in praktično že ujeli Celjane, za katerimi zaostajajo le še točko. Z morebitnim novim presenečenjem pa bi se lahko prebili tudi pred rumeno-modre.

Velenjčani so v zadnjih dveh obračunih glede na prikazano izvlekli veliko, na obeh tekmah pa se je med strelce vpisal Ivan Firer. V Ljudskem vrtu so v drugem polčasu doživeli pravo ofenzivo Mariborčanov, a z zbrano igro ohranili remi in osvojili veliko točko, v zadnjem krogu pa so v vedno tesnem lokalnem obračunu s Celjani prišli do vseh treh točk, pa čeprav so si Celjani tudi z igralcem manj priigrali kakšno priložnost več. Varovanci trenerja Jerneja Javornika v Novo mesto odhajajo z jasno nalogo, osvojiti vse tri točke in se na vrhu lestvice priključiti Mariboru in Zavrču.

Novomeščani in Velenjčani nimajo ravno bogate medsebojne zgodovine. Kar pa je v bistvu razumljivo, saj Dolenjci skorajda dve desetletji niso igrali v prvoligaški konkurenci. Zadnji prvoligaški obračun so maja 1994 pred svojimi gledalci dobili knapi, v prvem srečanju, ki so ga odigrali novembra 1992 pa sta si nasproti stala tudi zdajšnja trenerja obeh moštev, Sandi Bracovič in Jernej Javornik. Moštvi sta se sicer letos že udarili, v drugem krogu pokalnega tekmovanja so visoko zmago slavili nogometaši Rudarja, ki pa so odpor žilavih Dolenjcev dokončno strli šele v drugem polčasu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …