Bo Olimpija danes znova ujela vodilni Maribor, ki bo včeraj odpovedano tekmo v Novi Gorici odigral v torek popoldne? Zmaji bodo v zadnji tekmi 23. kroga državnega prvenstva gostili Velenjčane, ki so državnemu prvaku jeseni zagodli že dvakrat.


Knapi so Olimpiji točko odščipnili pred svojimi gledalci, še pred tem pa so se z gostovanja v Stožicah, kjer so v 15 tekmah vknjižili že šest zmag, vrnili s polnim izkupičkom ter z njim pričeli potop Rodolfa Vanolija, ki so ga dva kroga zatem dokončali Koprčani. V taboru Rudarja, ki je v uvodni pomladanski preizkušnji proti Domžalah tudi z nekaj sreče in vztrajnosti iztržil veliko točko, imajo podobne načrte tudi tokrat. “V Ljubljano odhajamo z namenom, da iztržimo čimveč. V kolikor bo mogoče, si želimo vsaj točke, če pa se bo ponudila priložnost za tri točke, bomo le to z veseljem izkoristili. Zavedamo se, da je Olimpija favorit na papirju, mi se ne bomo predali že pred začetkom in  upamo na najboljše,” pred dvobojem sporoča Matej Radan, ki mu kot Mariborčanu v golu Rudarja zagotovo ne bo manjkalo motiva.

Pred tekmo se je največ vprašanj pojavljalo glede ljubljanske enajsterice. Bo Luka Elsner nad Velenjčane poslal tudi Roka Kronavetra, ki je v Ljudskem vrtu pošteno manjkal pri gradnji igre in strelih z razdalje, v izdihljajih februarja pa ni našel novega angažmaja v tujini. Ker Danijel Miškić zaradi poškodbe ni treniral, se Mariborčan ponuja kot rešitev na pladnju, a je tveganje povezano predvsem z odzivom Green Dragonsov, ki so slovenskemu reprezentantu v zadnji jesenski tekmi poslali jasno sporočilo. Svoje namere je večkrat javno izrazil tudi Kronaveter, a zaradi visokih finančnih pričakovanj vodstva Olimpije med zimo ni uspel zamenjati klubske sredine.

“Vse poteka po načrtih. Vzdušje v ekipi je dobro, igralci že komaj čakajo tekmo z Rudarjem. Upamo, da se bomo našim navijačem, ki nam nudijo neverjetno podporo, predstavili v dobri luči. Z napadalno, kombinatorno in učinkovito igro, ki bo prinesla veliko energije ekipi in navijačem,” je že v četrtek sporočil Elsner.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…