Dogodek sredi prvega polčasa sobotnega dvoboja v Ljudskem vrtu je poskrbel, da veselje v taboru Maribora po zmagi nad Aluminijem ni bilo povsem brez skrbi. Marwan Kabha je zaradi poškodbe predčasno sklenil obračun s Kidričani.


Zdaj je že jasno, da ga bo Darko Milanič pogrešal kar nekaj tednov, diagnoza, z njo pa tudi čas okrevanja, je bila potrjena s podrobnejšimi zdravniškimi pregledi. “Izkazalo se je, da gre za večjo poškodbo mišice v zadnji stegenski loži, ki zahteva daljše okrevanje. Odsotnost z igrišč bo predvidoma 6 tednov,” je za spletno stran mariborskega kluba pojasnil dr. Zmago Krajnc.

Kabha bo takoj začel s terapijami, zdravniška služba bo skušala poskrbeti za najhitrejšo vrnitev, kot bo mogoče. Čeprav tudi Mariborčane po sobotnem štajerskem derbiju v Celju čaka desetdnevni reprezentančni premor, pa bo Izraelec skorajda zagotovo izpustil vsaj oba pokalna derbija z Olimpijo, glede na šesttedensko okrevanje pa je vprašljiv tudi nastop v obračunu v ligaškem dvoboju z zmaji, ki bo odigran 29. aprila.

Vmes čakajo Mariborčani še ligaški dvoboji z Radomljami, Krškim, Koprom, Rudar in Domžale. Kabha je v letošnji sezoni izpustil zgolj štiri srečanja, tri v uvodu prvenstva, ko so imeli Mariborčani tudi evropske obveznosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…