Ljubljančani so očitno prekinili urok gostovanj na novomeškem Portovalu, saj so ga včeraj popoldne še drugič v letošnji sezoni zapuščali s tremi točkami v žepu. S sedemnajsto zmago sezone so zmaji zadržali prednost pred Mariborom, v zadnjo četrtino državnega prvenstva se podajajo s štiri točkami prednosti pred večnim rivalom.


“Vselej poudarjam, da mora moštvo, ki se bori za naslov državnega prvaka, igrati natanko tako, kot smo igrali mi na Portovalu. Od začetka smo vedeli, po kaj smo prišli v Novo mesto. Poleg obeh zadetkov smo si priigrali še nekaj zelo lepih priložnosti, tako da bi naša zmaga rezultatsko lahko bila še višja. Najpomembneje je, da smo vknjižili novo zmago, ki je zagotovo dvignila samozavest moštva pred novo zahtevno preizkušnjo v Novi Gorici,” je po pomembni zmagi poudaril ljubljanski strateg Marko Nikolić, ki z Olimpijo še ni izgubil, ob dveh remijih so zmaji pod njegovim vodstvom vknjižili še tretjo zmago.

Nikolić je priznal, da proti dobremu moštvu Krke ni bilo lahko. “Statistika ni bila na naši strani. Vendar smo morali zmagati, čeprav vselej ne moremo, kljub temu pa želimo biti prvaki. Ni bilo lahko, saj je Krka izjemno dobra in spoštovanja vredna ekipa, ki je dobro organizirana in ima segmente igre, po katerih je znana. Še posebej doma znajo biti neugoden tekmec,” je priznal srbski strokovnjak, ki je bil še posebej zadovoljen z videnim v prvem polčasu, ko se je še drugega zadetka v dresu Olimpije razveselil Miroslav Radović. V drugem polčasu je bil uspešen tudi Blessing Eleke, ki je dolgo čakal na ljubljanski prvenec: “Upam, da mi bo sedaj veliko lažje. Za moj zadetek proti Krki ima največ zaslug Miha Zajc, ki je odlično izvedel strel s kota. Če potegnemo črto, smo bili skozi vso srečanje bistveno boljši nasprotnik od Krke, zato je naša zmaga čista kot solza.”

Domači strateg Andrej Kastrevec je po tekmi priznal, da je bila zmaga gostov zaslužena. “Mislim, da tekme nismo slabo odigrali. Nimamo si kaj očitati, fantje so dali vse od sebe. Na plan sta prišli kakovost in izkušnje Olimpije. Gostje so izkoristili svoje priložnosti, iz štirih dvakrat tudi zadeli. Nekaj priložnosti smo imeli tudi sami, vendar nismo dobro reagirali. Če bi zadeli, bi tekma šla v drugo smer, vendar nismo in zato je Olimpija zasluženo zmagala,” poudarja strateg Novomeščanov, ki so po zmagi Krčanov v Domžalah zdrsnili na rep prvoligaške razpredelnice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…