Ljubljančani se po sobotnem večnem derbiju pripravljajo na še tretjo pomladansko preizkušnjo. V Stožice prihajajo Celjani, ki so neporaženi že osem tekem zapored. Kot zadnji so jih konec lanskega oktobra porazili prav nogometaši Olimpije, bolje rečeno Andraž Šporar, saj se je nekdanji kapetan zmajev v Celju podpisal pod vse štiri zadetke gostov.


Kot zamenjavo za Šporarja, ki je zaradi poškodbe žal že zaključil z letošnjo sezono, je vodstvo Olimpije pripeljalo Blessinga Elekeja. Mladi Nigerijec, ki je pred dobrim tednom dopolnil šele dvajset let, še čaka na prvenec v zeleno-belem dresu Olimpije. “Po pravici povedano se s statistiko ne obremenjujem. Povsem razumljivo je, da napadalci vselej stremimo k doseganju zadetkov, toda v trenutkih, ko nisi v najboljši strelski formi, je zelo pomembno, da pomagaš moštvu na druge načine. Prepričan sem, da bo prej ali slej nastopil čas, ko bom začel zadevati in posledično še bolj pripomogel k ekipnemu uspehu,” je Eleke dejal za klubsko spletno stran in se v nadaljevanju obrnil še proti nedeljski preizkušnji. Celjani so s presenetljivo zmago končali pokalno popotovanje zmajev, zato motiva četi trenerja Marka Nikolića ne bi smelo manjkati. To poudarja tudi Eleke: “Vsak točno ve, kaj mora početi na igrišču. V obrambi smo izjemno močni, napad pa bo tudi prej ali slej prišel do izraza. Potrebno je le še nekaj časa, da stvari sedejo na svoje mesto. Dobili smo odlične okrepitve v Radoviću, Lazoviću in Wobayu. To so izjemni nogometaši z bogatimi izkušnjami, kar bo v boju za naslov državnega prvaka odločilnega pomena. Spoštujemo Celje, ki je že v uvodni tekmi v Mariboru pokazalo, da gre za kvalitetno ekipo. Mi moramo nadaljevati v podobnem slogu, kot smo začeli in se ne obremenjevati s stanjem na prvenstveni razpredelnici. Imamo lepo prednost, ki jo lahko z dobrimi igrami in pravim odnosom do dela brez večjih težav ohranimo.”

“Do konca sezone nas čaka še dolga in trnova pot. Kot bi dejal naš trener: še dvanajst finalnih obračunov do izpolnitve cilja. Verjamem, da je moštvo Olimpije tako kakovostno, da se nam ni potrebno bati za uresničenje ambicioznih načrtov. Seveda bo težko, vsaka naslednja tekma bo zgodba zase, toda vodi nas velika želja po dokazovanju in uspehu. To pa je nekaj, kar nas bo, v to sem prepričan, pripeljalo do končnega cilja,” je zaključil dolgonogi napadalec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…