Radomljani so po uvodnih osmih krogih z ničlo trdno zasedali dno ligaške lestvice, a so očitno v zadnjem tednu dni le ujeli ritem, saj so se, po remiju s Krko in zmagi na gostovanju v Kopru, danes veselili še prve domače točke. Bledi Mariborčani, ki jih v torek že čaka druga tekma skupinskega dela Lige prvakov, so bili znova povsem nerazpoznavni, saj domači vratar Vjekoslav Andrić ni imel pretiranega dela. Obračun se je končal s pravično delitvijo točk, ki pa so je zagotovo bolj veseli v domačem taboru.


Kdor je zamudil prvi polčas, ni zamudil prav veliko. Žoga je bila večino časa v posesti vijoličastih, a v napadu ni bilo prave ideje, tako da praktično nismo videli priložnosti za zadetek. Pred vrati Andriča je bilo še najbolj vroče po pol ure igre, ko je Biton po podaji s strani dobro meril z glavo, a je danes odlični Balkovec posredoval pred golovo črto. Kljub stalnim napadom Maribora tako vratarju domačih ni bilo potrebno niti enkrat posredovati. Na drugi strani Radomljani niso sestavili nobenega nevarnega napada, so bili pa zato toliko boljši v defenzivi, kjer so povsem nevtralizirali najboljše igralce aktualnih prvakov. Omeniti velja še nesrečno poškodbo Ndiayeja, ki so ga na nosilih odnesli z igrišča, v igro pa je vstopil Sallalich.

Drugi polčas se je začel nekoliko bolj živahno. Najprej je Bohar iz dobrega položaja meril prek vrat, nato pa je od daleč srečo poskusil še Vršič, tako da je moral domači vratar prvič danes posredovati. Isti igralec je nekaj minut zatem ponovno streljal, a tokrat slabše in žoga je zletelo visoko prek domačega gola. Igra se je nato malo umirila, v 57. minuti pa so do prvega strela prišli tudi rumeni. Zavrl je po dolgi žogi v napad med gostujočimi branilci prišel do strela z glavo, a Handanović ni imel težkega dela z lovljenjem žoge. Domači so se očitno povsem zadovoljili s točko, saj so hitro začeli krasti čas, njihovi redki napadi pa so se praviloma zaključevali že pred kazenskim prostorom Maribora. Na drugi strani je v enem številnih napadov Sallalich celo zatresel mrežo, a glavni sodnik zaradi prepovedanega položaja zadetka ni priznal, prav tako pa ni pokazal rumenega kartona napadalcu vijoličastih, ki je streljal krepko po pisku. Šimundža je, nezadovoljen z razvojem dogodkov, v igro poslal Tavaresa in Zahoviča, s čimer je že slabe pol ure pred koncem porabil vse menjave. Njegovi varovanci so si v tem obdobju pripravili tudi najlepšo priložnost do takrat, ko je še enkrat streljal Sallalich, žoga je bila že mimo vratarja, a je na sami golovi črti posredoval Zukić. Pet minut pred koncem so, ob ofenzivno naravnanem Mariboru, Radomljani nenadejano celo prišli do izjemne priložnosti za vodstvo. Po levi strani je v protinapad krenil hitri Stoiljković, prodrl v kazenski prostor in dobro streljal, gostujoči vratar Handanovič pa je s skrajnimi napori žogo odbil v kot. Po kotu je s strelom z razdalje poskušal še Snoj, a je žoga zletela za malo mimo desne vratnice. Morda je kdo pričakoval večji pritisk Maribora, ki v zaključku tekme ob dobrem postavljanju in izbijanju domačih praktično ni bil nevaren. Nato pa zadnja minuta, po prostem strelu Vršiča je v značilnem slogu do velike priložnosti prišel Šuler, ki je povsem neoviran streljal z glavo, a za razliko od zadnjih tekem žoga ni končala v nebranjeni  mreži. Sodnik Žnidaršič je nato odpiskal konec tekme, domači pa so se razveselili velike točke, ki je bila tokrat povsem zaslužena.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…