Celjani v teh dneh svojo formo pilijo v hrvaški Istri. Za razliko od domačega Celja imajo v Novigradu na voljo igrišče z naravno zelenico, ki ekipi trenerja Simona Rožmana omogoča lažje izvajanje začrtanega programa.


Medtem ko se nogometaši potijo na igrišču, ne mirujejo niti v pisarnah rumeno-modrih. Ob treh predstavljenih novincih, med grofe so prestopili Yuto Kubo, Ivan Lendrić in Marko Klemenčič, je pred dnevi luč ugledala še klubska televizija, za katero je včeraj spregovoril tudi kapetan Blaž Vrhovec, ki se je sprva dotaknil minulih dni in uvodnega dela priprav: “V začetku priprav se je veliko delalo na fizični pripravljeno, na moči in kondiciji. Uvodna dva tedna sta za nas nogometaše vedno najhujša, zato smo vsi komaj čakali, da se vse skupaj prestavi v igralne situacije. Mislim pa, da smo v prvih štirinajstih dneh naredili dobro podlago, ki sem nam že sedaj obrestuje.”

Zaradi izključitve na zadnji jesenski tekmi na uvodni tekmi s Krko ne bo smel zaigrati. (Foto: Lado Vavpetič)
Zaradi izključitve na zadnji jesenski tekmi na uvodni tekmi s Krko ne bo smel zaigrati. (Foto: Lado Vavpetič)

Tudi borbeni vezist priznava, da imajo s soigralci v Novigradu odlične pogoje za vadbo, za nogometaše pa je dobro poskrbljeno tudi izven igrišč, kar je pomembno za nemoteno pripravo na spomladanski del sezone. “Pogoji v Novigradu so odlični. Že to, da v tem času treniramo na naravni travi, je za nas nekaj najlepšega. Ob tem pa je urejena tudi prehrana, zato nam ni potrebno misliti na nič drugega kot na trening in tekme. Menim, da je že tekma z Osijekom pokazala, kaj nam še manjka in kje smo dobri. Mislim, da se bo forma zgolj še stopnjevala in bomo prvi spomladanski krog pričakali dobro pripravljeni,”  je dejal nekdanji član Interblocka, ki je jeseni v rumenu-modrem dresu izpustil le eno ligaško srečanje, zaradi izključitve na zadnji tekmi jeseni, Celjani so ugnali Domžalčane, pa bo moral izpustiti obračun z novomeško Krko. Čeprav je 22-letni nogometaš pomemben člen grofov, na prvi tekmi ne bi smel preveč manjkati, saj so Celjani zadržali vse nosilce, zapustil jih je le Mislav Oršić, ki pa je bil na Areno Petrol zgolj posojen: “Gre za dobro potezo s strani vodstva. Večina igralcev je ostala, vse tiste, ki so odšli pa smo uspešno nadomestili novinci, ki so kvalitetni. Za nadaljevanje sezone se ne bojim, prikazali bomo dobro igro in s tem pa bodo posledično prišli tudi dobri rezultati, zato se tudi navijači nimajo česa bati.”

Celjani se bodo spomladi borili za obe lovoriki, saj so se ob tretjem mestu uvrstili tudi v pokalni polfinale, tudi Vrhovec se strinja, da si je moštvo jeseni pripravilo dobro podlago za uspešno nadaljevanje: “V jesenskem delu smo si v prvenstvu in pokalnem tekmovanju pripravili dobro izhodišče, na katerem moramo graditi in v obeh tekmovanjih poizkušati čim več doseči. Morda bo v pokalnem tekmovanju nekoliko težje, saj nam je žreb v polfinalu namenil Maribor. A kot sem že dejal, se ob dobri igri ne bojim.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…