Celjani se za razliko od osmerice prvoligašev, ki so že pričeli s pripravami na spomladanski del sezone, še niso zbrali. Simon Rožman bo svoje varovance prvič pozdravil v ponedeljek, ko tudi grofje začenjajo s skupinsko vadbo.


Se pa nogometaši tretjeuvrščenega kluba državnega prvenstva že dobrih deset dni pripravljajo po individualnem programu, ki služi kot priprava na osrednji del priprav, ki ga bodo rumeno-modri opravili v domačem okolju, nekaj dni pa bodo bivali tudi v hrvaški Istri. “Že drugega januarja smo imeli po programu načrtovan individualni trening, do začetka priprav pa bo le teh na sporedu osem. Njihov namen je bil spraviti telo ponovno v pravo formo, nekoliko izboljšati bazično pripravljenost in se seveda pripraviti na glavni del priprav, ki bodo osnova za dobre predstave v spomladanskem delu,” je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal Blaž Vrhovec, jeseni tudi kapetan moštva. Kapetanski trak mu je očitno dal še dodatnih moči, saj nadgradil predstave iz minulih sezon in bil ob všečni igri moštva precej dejaven tudi v napadu, saj je ob dveh zadetkih štirikrat še podal. Kot poudarja nekdanji član Interblocka, bodo cilji Celja tudi spomladi povezani z uvrstitvijo v Evropo, tudi v nadaljevanju sezone pa želijo gledalce razveseljevati z dobro igro, kar jim je dobro uspevalo že jeseni in jih je pripeljalo do tretjega mesta: “Pred sezono tega vsekakor nihče ni upal napovedovati, mi pa smo vseeno verjeli, da nam lahko uspe presenetiti. Že v pripravljalnem obdobju smo čutili dobro povezanost, sčasoma pa se je vse skupaj le še stopnjevalo. V drugi del sezone se torej odpravljamo z dobro popotnico, a tudi z odgovornostjo, da še naprej zadržimo nivo naših iger. Želje v prihajajočih mesecih so vsekakor v prvi vrsti povezane z uvrstitvijo v Evropo, kar bi bila prava nagrada za vse nas. Svoje možnosti bomo lahko iskali tudi v pokalnem tekmovanju, tako da se nedvomno obeta zanimivo nadaljevanje sezone.”

Vodstvo celjskega prvoligaša je že po koncu jesenskega dela sezone večkrat poudarilo, da razprodaje moštva ne bo, od nosilcev igre se je poslovil zgolj Mislav Oršić, ki ga je Rijeka posodila v Južno Korejo, odšla pa sta še Dejan Đermanović in Anej Lovrečič, ki pa sta pobirala drobtinice. Kot kaže bodo Celjani v nadaljevanje krenili v dokaj nespremenjeni zasedbi: “Zagotovo je to dejstvo, ki še posebej veseli. Vsi skupaj smo moštvo v pravem pomenu besede, v teh zadnjih mesecih pa smo se še posebej dobro začutili tudi na zelenicah. V Celju se dobro počutimo, napredujemo iz treninga v trening, vsekakor pa si želimo, da bi v nadaljevanju nastopili še s kakšno okrepitvijo in tako predstavljali še težji zalogaj za vse nasprotnike.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…