Celjane že v uvodnem preizkusu nadaljevanja sezone čaka izjemno zahtevna naloga. Deloma prenovljena zasedba trenerja Iztoka Kapušina bo v sobotnem popoldnevu gostovala v Ljudskem vrtu. Medtem ko se Mariborčani podajajo v lov na štirinajsti naslov državnega prvaka, je pred grofi, ki so znova v igri za pokalni finale, najpomembnejši cilj obstanek med prvoligaši.


Kljub vsemu pa Celjani vseeno ciljajo višje kot zgolj na golo borbo za obstanek, tudi Blaž Vrhovec je v pogovoru za klubsko spletno stran priznal, da si želijo ob koncu sezone osvojiti mesta na sredini lestvice. “To je naš primarni cilj, na koncu želimo biti vsaj nekje okrog petega ali šestega mesta. Z lestvico se bomo sicer ubadali v drugi polovici maja, trenutno se bomo osredotočali le na čim boljše rezultate in na vsako tekmo sproti,” je dejal celjski kapetan, ki je imel tako kot precej soigralcev v pripravljalnem obdobju težave s poškodbami, kar se je odražalo tudi na rezultatih in predstavah v pripravljalnih tekmah. Celjani so si privoščili nekaj spodrsljajev, saj so izgubili z Novigradom in z mukami remizirali proti Aluminiju, a ob tem remizirali tudi z zagrebškim Dinamom.

S trditvijo, da so celjske predstave v pripravljalnem obdobju močno nihale, se strinja tudi Vrhovec, ki pa ob tem dodaja, da bodo pravi pokazatelj dela v pripravah šele uvodne pomladanske preizkušnje: “Strinjam se, da smo na trenutke precej nihali, odlični predstavi smo denimo prikazali proti Dinamu in Zrinjskem, na drugi strani pa smo bili neprepoznavni proti Novigradu. Treba je vedeti, da rezultati pripravljalnih srečanj niso najbolj merodajen pokazatelj realne moči moštva, saj se v tem času ogromno eksperimentira, zaradi povečanega obsega treningov in večje intenzitete so težke tudi noge. Pravi pokazatelj našega dela bodo prvi obračuni v spomladanskem delu sezone, takrat pa bomo lahko tudi lažje ocenjevali, kako dobro smo delali.”

Vrhovec pred gostovanjem v Mariboru vlogo favorita prepušča vijolicam, kljub temu pa s soigralci v štajersko prestolnico ne bo odpotoval z belo zastavo: “Favorit na tem srečanju je vsekakor jasen, vsi se namreč zavedamo moči in kakovosti Maribora. A v nogometu je tako, da največji ne zmagujejo vselej, s pravim pristopom in borbenostjo lahko preseneti prav vsako moštvo. Mariborčanom želimo na tej tekmi vsaj malce ponagajati in tako ostati neporaženi. Če se bo ponudila priložnost za kaj več, pa jo bomo zgrabili z obema rokama.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…