Slovensko državno prvenstvo je v minulem premoru dalo kar pet članskih reprezentantov Slovenije. Celjske barve je v izbrani vrsti zastopal Blaž Vrhovec, ki ga je selektor Srečko Katanec v igro poslal na obeh tekmah. Proti Makedoniji tik pred koncem srečanja, na Severnem Irskem pa je odigral celoten drugi polčas.


“Vsi ti dnevi, ko sem bil v družbi najboljših slovenskih reprezentantov, so bili zares odlični. Počutil sem se čudovito, trenirali smo zelo kakovostno, tako da lahko rečem, da sem presrečen, da sem bil del članske izbrane vrste. Rad bi poudaril, da je tudi vzdušje v reprezentanci za resnično visokem nivoju, prav vsi novinci smo doživeli lep sprejem, s čimer smo se lažje vklopili v moštvo,” je za klubsko spletno stran priznal kapetan celjskega moštva, ki je v reprezentančnih vrstah znova združil moči z bivšima soigralcem, Romanom Bezjakom in Benjaminom Verbičem.

Bivši član ljubljanskega Interblocka je po prvi reprezentančni izkušnji poudaril, da mu je bilo v čast in ponos nositi dres z državnim grbom: “Biti del reprezentančne zgodbe je vsekakor največja čast in ponos vsakega nogometaša. Tudi v prihodnje bom zagotovo dajal svoj maksimum, trdo treniral in delal na stvareh, ki jih še moram popraviti. Le tako bom lahko namreč prepričal selektorja, ki mi je v teh dneh dal tudi nekaj dobrih napotkov. Slednjim bom zagotovo sledil in tako še izboljšal svojo igro, svoje prihodnje predstave.”

Po vrnitvi iz Severne Irske je tudi Vrhovec že preklopil na klubske obveznosti, saj grofe že v soboto čaka sosedski derbi z Velenjčani: “Čaka nas težko delo, saj vemo, da si vsa moštva, ki se nahajamo v spodnjem delu lestvice, želimo čim prej zagotoviti obstanek. Pred nami je naporna serija osmih tekem v mesecu aprilu – kar štirikrat pa se bomo pomerili z moštvi, ki se nahajajo na lestvici z nami. Absolutno moramo narediti vse, da že v soboto proti Velenjčanom in v sredo proti Krčanom pridemo do dveh dobrih rezultatov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…