Celjani so lahko z uvodno tretjino Prve lige Telekom Slovenije zelo zadovoljni. Mlado, a že precej izkušeno moštvo, je v dvanajstih krogih zbralo dvajset točk, grofje pa se lahko za nameček pohvalijo še z odličnim nizom rezultatov, saj so neporaženi že zadnjih deset ligaških tekem, petkrat je četa trenerja Simona Rožmana slavila, še petkrat pa remizirala. Celjani so se v torek odpravili na štiridnevne priprave v Tuhelj, kjer so pilili še nekaj malenkosti pred nadaljevanjem sezone.


“V Tuhelj smo se odpravili z namenom, da dvignemo nivo naše igre še za kakšno stopničko. Želimo si biti še bolje tekaško pripravljeni, seveda pa smo se dotaknili tudi nekaterih taktičnih prvin, s katerimi bomo v našo igro vnesli dodatno raznovrstnost. V klubu vlada res dobro vzdušje, dihamo drug za drugega. Veliko se pogovarjamo, s soigralci se družimo tudi v prostem času. Ko lahko takole preživimo še nekaj dodatnega časa skupaj, nam to le koristi,” je spletno stran Celja dejal Blaž Vrhovec, ki je pred začetkom letošnje sezone prevzel tudi naloge kapetana moštva. Vselej borbeni Ljubljančan, ki rumeno-modri dres nosi že tretje letos, je v letošnji sezoni v popolnosti odigral enajst tekem, zaradi prepovedi igranja pa izpustil le zadnje gostovanje v Novem mestu, kjer v obračunu s Krko ni bilo zmagovalca. Grofe v trinajstem krogu državnega prvenstva čaka domače srečanja s Koprom, že v soboto pa Celjani gostujejo pri Mariborčanih, ki se bodo zagotovo skušali maščevati za visok poraz z uvoda sezone: “Med nami prevladuje pozitivna miselnost, ki nas vodi iz tekme v tekmo. Koprčani so nevaren tekmec, razpolagajo s širokim kadrom, ki premore ogromno kakovosti. Čaka nas težko delo, a verjamemo, da lahko ponovno razveselimo naše zveste navijače. Želimo si zmage in tako dobrega uvoda v štajerski derbi proti Mariboru.”

“Glavni cilj teh priprav je izboljšanje naše pripravljenosti, tudi igro pa želimo dvigniti na še višji nivo. Na srečo nimamo večjih težav s poškodbami, nekaj je le manjših bolezni, ki pa bodo kmalu pozdravljene. Igralci delajo zelo zavzeto in kažejo maksimalno motivacijo,” je za klubsko spletno stran že pred dnevi dejal še strateg Simon Rožman.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…