Rečani so z novo zmago storili še en pomemben korak k zgodovinskemu naslovu državnega prvaka. Četa trenerja Matjaža Keka je na domači Rujevici, na kateri Rijeka še ni klonila, ugnali zaprešićki Inter. Tudi po zaslugi Romana Bezjaka.


Prevaljčan, ki je že med tednom načel mrežo Osijeka, se je v 25. minuti dvoboja razveselil še tretjega zadetka po povratku na Hrvaško, tudi tokrat je v polno meril po strelu z bele točke. Koroški napadalec, ki je sam izsilil prekršek za najstrožjo kazen in izključitev gostujočega branilca Boseca, je sredi prvega polčasa podvojil domačo prednost, saj so gostitelji z golom Gavranovića povedli v 20. minuti. Reška zmaga v nobenem trenutku ni bila vprašljiva, saj so Zaprešićani ob treh poskusih ostali brez izstreljenega naboja v okvir domačega gola, medtem ko so Rečani skupno sprožili kar 22 udarcev.

Bezjak je odigral celotno srečanje, Matic Črnic je tekmo spremljal s klopi. Že pred koncem srečanja na Rujevici je Dinamo napolnil mrežo Cibalie, a zmaga s 6:0 ni spremenila razmerja do Rijeke, ki pet krogov pred koncem sezone beži za osem točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…