Domžalčani so v zimskem prestopnem roku ostali brez treh pomembnih adutov. Nemanja Maksimović bo nogometno pot nadaljeval pri kazahstanski Astani, Erik Janža je okrepil vrste Maribora, prvega zasledovalca vodilne ekipe Prve lige Telekom Slovenije, Joshua Parker pa se je preselil k Crveni zvezdi.


Spremljevalci so prestop reprezentanta Antigve in Barbude pospremili z dvomi, saj se je rdeče-belih v zadnjem času oprijel sloves ne ravno najbolj rednih plačnikov. Športni direktor Domžal Matej Oražem je po sklenitvi dogovora za klubsko spletno stran dejal, da Beograjčani mednarodnega certifikata za registracijo igralca ne bodo prejeli dokler ne bodo poravnali finančnih obveznosti, česar pa srbski državni prvak še vedno ni storil. Kljub temu pa bo Parker verjetno kmalu dobil pravico nastopa v dresu beograjskega velikana. “Obveznosti še niso poravnane. Negativno nas je presenetilo dejstvo, da pravih vzvodov za izvedbo plačila nimamo v svojih rokah, saj FIFA tega ne odobrava, certifikat spusti, ne glede na to, če so obveznosti poravnane ali ne. Prav tako jih ne zanima kaj piše v pogodbah. Tako bo Parker registriran za Crveno zvezdo, ne glede na to, da plačila še nismo prejeli,” nam je zaupal športni direktor Domžal, ki je k temu pristavil, da so jih Beograjčani o tem tudi obvestili, kluba pa sta tako sklenila sporazum, ki Domžalam prinaša delež od morebitnega naslednjega prestopa: “O tem so nas iz srbskega prvaka tudi obvestili in obenem smo sklenili sporazum, po katerem nam pripada tudi delež prihodkov Crvene zvezde ob morebitni prodaji, rok za plačilo pa smo za dober mesec prestavili. V kolikor plačilo do takrat ne bo izvedeno pa bomo prisiljeni v tožbo pred organi FIFA, v kar upamo, da ne bomo prisiljeni, saj imamo s Crveno zvezdo izjemno korekten odnos.”

Vodjo športne politike domžalskega prvoligaša smo sicer gostili v obsežnem intervjuju, ki si ga bosta lahko prebrali v večernih urah današnjega dne.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…