Celjani so si z zmago v Ljubljani že zagotovili evropsko vozovnico, dva kroga pred koncem Prve lige Telekom Slovenije pa se grofom nasmiha še potrditev drugega mesta. Že v sredo pa Celje čaka vrhunec letošnje sezone, pokalni finale na koprski Bonifiki, kjer bo četa trenerja Simona Rožmana v dvoboju z domačim Koprom lovila še drugi pokalni naslov v zgodovini kluba.


Štajerci so si tudi v Stožicah predvsem v prvem polčasu pripravili malo morje zrelih priložnosti, ki pa so ostale neizkoriščene, kar so Ljubljančani kaznovali v 38. minuti, ko je vratarja Matica Kotnika matiral Andraž Šporar. Kljub poškodbi Vrhovca in že omenjenega Kotnika, ki sta verjetno izgubljena za sredin finale, pa so Celjani v drugem polčasu strnili svoje vrste ter z zadetkoma Gregorja Bajdeta in Benjamina Verbiča prišli do zlata vrednih treh točk. “Dosegli smo izredno pomembno zmago, s katero smo si dokončno zagotovili uvrstitev v Evropo. Slednjo smo si priigrali z nesporno kakovostjo naših nogometašev, trdim delom, iskrenimi odnosi, predvsem pa s fanatično željo skozi vso sezono. Postopoma smo pisali našo zgodbo, šli korak za korakom, nagrado pa smo dokončno poželi v soboto, ko smo tudi formalno prišli med udeležence kvalifikacij za ligo Evropa. Brez skromnosti lahko rečem, da smo opravili fantastično delo, da smo izreden kolektiv in da imajo fantje potencial za velike stvari. V sredo nas čaka še glavno finale v tej sezoni, v njega pa se odpravljamo povsem sproščeni, a odločeni, da napišemo še eno lepo poglavje v tej zgodbi,” je za klubsko spletno stran dejal trener Simon Rožman.

Zmage, s katero so Celjani potrdili uvrstitev v evropska tekmovanja, je bil vesel tudi Benjamin Verbič, ki se sicer počasi poslavlja od soigralcev, a še pred končnim slovesom nestrpno pričakuje finale Pokala Slovenije: “Za nami je izredno težka tekma, na kateri so naši tekmeci nujno potrebovali vse tri točke. Kot vselej doslej, smo tudi tokrat v obračun krenili odločno in z jasno željo po zmagi. Na koncu se nam je ta odnos znova obrestoval, tako da smo povsem zasluženo slavili. To zmago prav vsi nogometaši posvečamo našim navijačem, ki nam že vso sezono zvesto stojijo ob strani. Njihova podpora nam daje kril, zato bi jih rad na tem mestu še enkrat povabil v Koper na sredino pokalno finale. Iskreno obljubljam, da bomo fantje dali vse od sebe, da ta klub, ki nam je vsem pri srcu, še drugič vpišemo med zmagovalce slovenskega pokala.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…