Lovili so ga številni klubi, tudi oba slovenska velikana, Maribor in Olimpija, v svojo mrežo pa so ga ulovili pri danskem Kobenhavnu, najuspešnejšem klubu države, ki redno igra tudi v evropskih pokalih. Kot smo že poročali, gre z naskokom za rekordno odškodnino v zgodovini celjskega kluba.


Grofje kljub dejstvu, da bodo poleti izgubili najboljšega moža, ne skrivajo veselja. Sklenitve dogovora pa se je razveselil tudi osrednji akter zgodbe. “Res sem zelo vesel te priložnosti, ki je hkrati tudi zaveza za še več dela in odrekanja v prihodnje. Prihajam v zelo kakovostno sredino, ki jo vodi izredno ambiciozen in strokovno podkovan trener. Klub mi je predstavil odličen program dela, s katerim bom lahko v prihodnje še napredoval. Vsekakor me je privlačilo tudi dejstvo, da gre za moštvo, ki vseskozi igra v enem izmed obeh evropskih pokalov, tako da bom imel v prihodnje možnost igranja proti najboljšim evropskim klubom,” je za klubsko spletno stran dejal 21-letni Vojničan, ki ima za sabo sanjsko sezono, saj je z osmimi asistencami prvi podajalec lige, z dvanajstimi doseženimi zadetki pa zaostaja zgolj za mariborskim kapetanom Tavaresom, odlične predstave v državnem prvenstvu pa so mu prinesle tudi debi v članski izbrani vrsti.

Foto: Damir Mrkonjić
“Vesel priložnosti, ki je hkrati tudi zaveza za še več dela in odrekanja.” (Foto: Damir Mrkonjić)

V nadaljevanju se je Verbič zahvalil družini in vsem v klubu, ki so tako ali drugače pripomogli k njegovi rasti: “V prvi vrsti bi se rad zahvalil staršem, družini in ostalim najbližjim, ki so mi vedno stali ob strani. Da bom v prihodnje nogometaš tako velikega kluba kot je FC Copenhagen, gre zasluga nedvomno tudi vsem, ki so nad menoj bdeli tudi v nogometnem klubu Celje. Slednji bo vedno v mojem srcu, sam pa se bom močno trudil, da bi v tujini dobro predstavljal ugled mojega matičnega kluba. Nikdar ne bom pozabil, da so mi v klubu močno stali ob strani tudi v trenutkih, ko mi ni šlo, tako da bi se še enkrat iz srca rad zahvalil tudi vsem, ki so del klubskega mozaika.”

Verbič pa ni pozabil niti na sedanjega trenerja Simona Rožmana, pod vodstvom katerega je krilni vezist prikazal ogromen napredek: “Izredno pomemben člen v moji karieri je vseskozi bil tudi sedanji trener Simon Rožman, s katerim sodelujem že od mladih let. Vselej mi je dajal ustrezno podporo, me usmerjal, spodbujal, hkrati pa mi predstavil tudi sodobne smernice nogometa. Za njegov doprinos mu bom večno hvaležen, navsezadnje mi je s svojim načinom dela in sistemom igre omogočil, da se širši nogometni javnosti predstavim z vsem, kar znam. Za podporo pa se zahvaljujem tudi vsem ljubiteljem kluba, katerim obljubljam, da bom naredil vse, da moštvu pomagam do lovorike v tej sezoni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…