V tekmi s Katarjem, ki so jo izbranci selektorja Srečka Katanca sicer izgubili, so se debija v dresu članske izbrane vrste razveselili trije nogometaši. Nik Omladič in Luka Krajnc sta na zelenico pritekla v drugem polčasu, Benjamin Verbič pa je obračun pričel v začetni enajsterici Slovenije in se predvsem v prvem polčasu izkazal z nekaj odličnimi potezami.


Vojničan je igral do 77. minute, pred tem pa imel v drugem polčasu priložnost za zadetek, a ga je po podaji Petra Stojanovića, s katerim sta si med pripravami delila sobo, pri strelu oviral nekdanji klubski soigralec Roman Bezjak. Kljub temu, da se mu ob debiju ni uspelo vpisati med strelce, je bil najkoristnejši nogometaš lige vesel dejstva, da je dobil priložnost zaigrati v članski reprezentanci in trenirati z nogometaši, ki so se že uveljavili v tujini. “Izredno sem vesel, da sem bil del tokratne reprezentančne zgodbe. Že na treningih sem lahko občudoval in se učil od pravih nogometnih virtuozov, kot so denimo Kampl, Iličić, Novaković in drugi, ki se že lahko pohvalijo z izjemno mednarodno veljavo. Prepričan sem, da sem pridobil precej novih dragocenih izkušenj in znanj, s katerimi bom lahko v nadaljevanju sezone v še večji meri pomagal tudi našemu moštvu. Zavedam se, da so klubske predstave kvalifikacijsko sito za reprezentančne akcije, tako da me tudi v prihodnjih tednih čaka ogromno novega dokazovanja in trdega dela. Tudi v prihodnje želim namreč biti del reprezentance, tako da se v zaključek klubske sezone podajam še bolj motiviran in osredotočen,” je Verbič dejal za klubsko spletno stran.

Verbič se je včeraj že vrnil v klubsko sredino, saj se moštvo trenerja Simona Rožmana že pripravlja na sobotno gostovanje v Novi Gorici, kjer grofje niso slavili že dolgih osem let. Goričani so v medsebojnih obračunih s Celjani neporaženi zadnjih petnajst tekem, česar se zaveda tudi prvi strelec Celja: “Pred nami je gostovanje v Novi Gorici, kjer nam nikakor ne bo lahko. Novogoričani so navkljub vsem težavam izredno čvrsto moštvo, razpolagajo pa z mladim kadrom, ki je željan dokazovanja. Sami si želimo novih treh točk, s katerimi bi se še naprej borili za vrh prvenstvene lestvice.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…