Kot kaže trenutno, bo lahko celjski strateg Simon Rožman spomladi računal tudi na Benjamina Verbiča, ki je bil jeseni prvi mož grofov. Celjani bodo v spomladanski del sezone krenili z visokega tretjega mesta, z Verbičevo pomočjo pa bodo tudi spomladi lažje lovili mesta, ki zagotavljajo uvrstitev v evropska tekmovanja.


Vojničan, ki je konec novembra dopolnil 21 let, je v pogovoru za klubsko spletno stran poudaril, da nadaljevanje v ekipi Celja ne pomeni stagnacije, kvečjemu le možnost za napredovanje: “Resda prestopni rok še ni končan, a zaenkrat kaže, da bo praktično vso ogrodje moštva ostalo v Celju. Veliko smo govorili tudi s soigralci, s katerimi smo enotni, da lahko v teh prihajajočih nekaj mesecih spišemo čudovito zgodbo. Ostanek v Celju nikakor ne pomeni stagnacije, ampak kvečjemu možnost za nadaljnje napredovanje. Na treningih delamo izredno dobro, tako da imamo vse pogoje, da bomo do poletja vsi v celjskem dresu skupaj še dodatno napredovali.”

Celjani so s treningi pričeli v ponedeljek, zaenkrat pa je poudarek namenjen predvsem fizični pripravi: “Počitek je dobro del, še bolj pa smo se razveselili vrnitve v trenažni proces. V zadnjih tednih smo sicer vseskozi ohranjali fizično pripravljenost, kljub temu pa smo si zagotovo vsi želeli nogometnega igrišča in dela z žogo. V prvi fazi priprav slednje sicer ne bomo videli toliko, a kljub temu je poudarek tudi na taktiki. Tako bo do prve pripravljalne tekme, nato pa bo osrednja pozornost namenjena prav izboljševanju naše igre.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …