Maribor in Domžale sta svojo nalogo v okviru 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije opravila že včeraj zvečer, jutri pa bodo odigrani še preostali štirje obračuni. Največ pozornosti bo pritegnil obračun Olimpije in Celja, ki se bosta borila za položaj najbližjega zasledovalca vodilnih Domžalčanov.


Eno glavnih orožij celjskega stratega Simona Rožmana bo tudi Benjamin Verbič, ki se je po fantastični predstavi na tekmi z Radomljami prebil že na drugo mesto ligaške lestvice strelcev, s šestimi zadetki in štirimi asistencami pa je najkoristnejši igralec prvenstva. Grofje so v sredo za nameček z drugo zmago potrdili napredovanje v polfinale Pokala Slovenije, zato v Ljubljano, kot poudarja tudi mladi Vojničan, odhajajo sproščeni: “V Ljubljano odhajamo sproščeni in z dobro popotnico s sredine pokalne tekme. Kljub odsotnosti nekaterih poškodovanih igralcev se želimo v Stožicah predstaviti v dobri luči in tako še naprej držati našo serijo neporaženosti. Zavedamo se, da se bo v nedeljo Olimpija predstavila v povsem drugačni luči kot na pokalni tekmi proti Domžalam, tako da pričakujemo njihov močan pritisk od uvodnega sodnikovega žvižga. Potrebno bo zadržati njihov začetni nalet, saj so večino srečanj na domačem igrišču odločili ravno v začetkih prvih polčasov. Ne smemo se zaleteti, ampak umirjeno iskati svoje možnosti v nadaljevanju.”

Uvodni medsebojni obračun se je v Celju končal brez zadetkov, a je 20-letni krilni napadalec, ki je pred dnevi v uporabo prejel tudi sponzorski avtomobil, za klubsko spletno stran dejal, da proti Ljubljančanom ne bo lahko: “Lanska Olimpija je bila povsem drugačna od letošnje. V tej sezoni igrajo dober nogomet, kar potrjuje tudi njihova uvrstitev na lestvici. Proti Ljubljančanom letos zagotovo nikomur ne bo lahko, vsekakor pa verjamemo, da se lahko tudi tokrat veselimo vseh treh točk.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…