Ni več naključje. Benjamin Morel je v tem trenutku morda kar najbolj vroč nogometaš Prve lige Telekom Slovenije. 27-letni Francoz je blestel tudi v občinskem derbiju z Radomljani, ki so ga Domžalčani dobili s 3:0 in se s trinajsto zmago sezone močno približali k potrditvi jesenskega naslova prvakov.


“Všeč mi je takšen način strela. Parker je odlično podal in odločil sem se, da poizkusim svojo srečo. Uspelo je. Poleg gola sem vknjižil tudi dve podaji. Še posebej lepa je bila akcija za zadnji gol, ko sva uspešno kombinirala z Nemanjo Maksimovićem. Statistično gledano je bila to moja najboljša tekma v sezoni,” je v uvodu pogovora za klubsko spletno stran dejal izkušeni Francoz, ki je pred leti v dresu Caena osem tekem odigral tudi na francoskih prvoligaških igriščih. To je bilo v sezoni 2010/11, od tedaj pa je šla pot vezista strmo navzdol, vse do letošnje jeseni, ko navdušuje v dresu vodilnega moštva lige. Tudi sam je potrdil, da je za domžalsko priložnost izredno hvaležen: “Imam veliko srečo, da sem v svoji karieri dobil drugo priložnost. Zahvala gre v celoti trenerju Luki Elsnerju. Začetki v Domžalah niso bili lahki, saj sem bil daleč od fizične pripravljenosti, ki jo zahteva poklicni nogomet. Sedaj se počutim odlično, vendar se tukaj še ne mislim zaustaviti.”

Po odlični predstavi so Morela soigralci izbrali tudi za igralca tekme, še petič na zadnjih desetih tekmah rumeno-modrih. Domžalčane po reprezentančnem premoru čaka gostovanje v Ljubljani, do konca jesenskega dela sezone pa se bo moštvo trenerja Elsnerja pomerilo še z Gorico in Celjem. Morel si na zadnjih treh tekmah želi polnega izkupička: “Pred nami so še tri zelo težke tekme, vendar to ne zmanjšuje naših visokih ambicij. Želimo si stoodstotni izkupiček, s čimer bi ohranili oziroma še povečali prednost pred zasledovalci. Seveda bo to vse prej kot lahko, zato moramo v vsako tekmo kreniti stoodstotno.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…