Domžalčani so v tretji tekmi priprav na turških tleh v statistiko vpisali še tretji remi. Potem ko so se brez zmagovalca razšli s češko Slavio iz Prage in bolgarskim Černo Morem, so se s prijateljskim remijem razšli tudi z romunskim Tirgu Murešem. Glede na agresivnost romunske ekipe je bila tekma daleč od prijateljske, o čemer priča tudi rdeči karton, Benjamin Morel pa je moral zaradi poškodbe po tekmi s Slavio še drugič predčasno zapustiti zelenico.


Izkušeni Francoz, ki je bil jeseni eno od najlepših presenečenj državnega prvenstva, je ob koncu prvega polčasa prejel dva udarca, po drugem pa igrišče tudi dokončno zapustil. “Za nami je zelo trda tekma. Romuni so veliko stavili na fizično moč, mi pa smo poizkušali igrati, kar pa je bilo zaradi načete zelenice zelo težko,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal vezist, ki je v elitni Ligue 1 pred leti zbral osem nastopov. Prvič po poletnem prihodu v Domžale je v intervjuju spregovoril v angleščini, v nadaljevanju sezone pa bo lahko Francoščino uporabljal tudi v pogovoru s soigralcem, saj so se Domžalčani za sodelovanje dogovorili s francoskim vratarjem Antoninom Trillesom.  Morel se je v nadaljevanju dotaknil še opravljenega v dosedanjem delu priprav: “Čeprav nam v Turčiji še ni uspelo priti do zmage, je po drugi strani zelo dobro, da tudi izgubili še nismo. Iz tekme v tekmo igramo bolje in prepričan sem, da bomo na naslednji tekmi zmagali. To bi bilo zelo dobro za samozavest ekipe, po drugi strani pa preizkušamo nekatere nove stvari in povsem razumljivo je, da vse še ne teče po naših željah. Trdo smo delali in tako bo tudi vnaprej. Potrebujemo še nekaj časa in do začetka prvenstva ga imamo več kot dovolj.”

Podobno mnenje je delil tudi trener Luka Elsner, ki je zadovoljen z rezultati na pripravljalnih tekmah, a obenem priznava, da bo potrebno v zadnjih dveh tednih priprav izpiliti še nekatere podrobnosti: “Glede na raven nasprotnikov so rezultati spodbudni. V prejšnjih pripravah smo skorajda vse tekme izgubili, letos pa smo s približno enako močnimi nasprotniki remizirali, hkrati pa smo bili na vseh tekmah v položaju, ko bi lahko tudi zmagali. Doseženi rezultati me ne skrbijo, imamo pa še precej stvari za urediti. Veliko malenkosti in nepozornosti, ki nas v prvenstvu lahko stanejo točk. To so majhne stvari, tako da so naše predstave v Turčiji vsekakor spodbudne. Imamo še dva tedna, da vse skupaj izpilimo in da se pripravimo na najboljši možni način. Te tekme so nas zagotovo pripeljale do miselnosti, ki jo bomo morali imeti v prvenstvu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Želeli so si Mudrinskega, pripeljali bodo Matka

V taboru celjskega prvoligaša so letošnjo sezono začeli precej medlo in šele včeraj, v pet…