V minulih dneh so v domžalskem klubu doživeli kar nekaj igralskih sprememb. Že pred dnevi smo poročali, da se je v domžalskega prvoligaša preselil Roy Rudonja, sicer sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Mladena Rudonje. Iz domžalskega športnega parka pa so javnosti posredovali še nekaj novic o spremembah v ekipi.


Kamerunski vezist Michel Patrick Balokog po dobrem letu in pol zapušča Domžale in se seli v azerbajdžanski Ravan iz Bakuja. Med drugim v Bakuju že igrata bivša člana Domžal, a sta Lucas Horvat in Juninho člana moštva FC Baku. 26-letni vezist je sicer v dresu Domžal odigral 21 tekem, vendar v statistiko ni uspel vpisati zadetka. “Michel je že tretji igralec Domžal, ki je prestopil v to vzhodnoevropsko državo. Tokrat nismo prejeli omembe vrednega nadomestila, smo pa veseli in ponosni, da je še en igralec iz našega kluba uspel svojo kariero nadaljevati v okolju, kjer so tudi finančni pogoji veliko boljši. Srečno Mišo,” je odhod Balokoga pojasnil športni direktor Matej Oražem.

Tik pred prestopom je tudi obetavni Rok Taneski, ki bo kariero nadaljeval v Hellasu iz Verone. Član mladinske ekipe sicer še ni zaigral za člansko ekipo, zato pa na to upajo trije nogometaši, ki so podpisali prve profesionalne pogodbe. Matic Zupanc, Žan Kumer in Žan Žužek so tako kot Taneski člani mladinskega pogona, ki je že nekaj let v vrhu slovenskega nogometa. Poleg Balokoga in Taneskega se od Domžalčanov poslavlja tudi Tobias Mencinger, s katerim so v klubu sporazumno prekinili pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…