Ljubljančani so z dopoldansko pripravljalno tekmo proti celjskemu Promo Teamu, ki je v bistvu “preoblečeni” tretjeligaš Šampion, sklenili enotedenske priprave na Rogli. Nogometaši Olimpije so v mrežo nasprotnika pospravili štiri zadetke, po dvoboju pa so pričeli še z zadnjim odštevanjem do jutrišnjega opoldanskega žreba kvalifikacij lige prvakov.


“Dobro je, da smo tukaj, da treniramo, se fizično pripravljamo in pridobivamo na moči. Pred pričetkom moramo poskrbeti za ta področja. Pripravljeni smo na delo, smo prava ekipa,” je pred klubsko kamero dejal Blessing Eleke, ki se je pripravam zmajev pridružil z nekajdnevno zamudo. Nigerijec poudarja, da so dobre priprave pomembne za uspešne predstave v evropskih preizkušnjah: “V pripravljalnem obdobju moramo trdo delati, da dosežemo še višji nivo, tu smo, da delamo in pripravljen sem na to. Veselimo se napredka, smo prvaki in moramo ostati prvaki. Ni se lahko uvrstiti v ligo prvakov, vendar nam bo Bog pri tem pomagal. Trdo moramo delati, da bomo dosegli cilje. Tu smo, da delamo, verjamem, da lahko z ekipo dosežemo velik napredek.”

Selitev na Roglo je kot koristno označil tudi Aris Zarifović, ki je z 28 leti eden najizkušenejših igralcev ljubljanskega prvoligaša. “Menjava okolja nam je dobro dela. Na treningih se čuti, da je zrak drugačen kot v Ljubljani, hitro ti poide sapa. Dobro se zavedamo, da je to sestavni del priprav, h katerim spadajo tudi naporni fizični treningi. Če želimo v prihodnji sezoni nadaljevati uspešno domačo zgodbo Olimpije iz lanske sezone in se tudi Evropi predstaviti kot resna in ambiciozna ekipa, potem enostavno moramo biti maksimalno pripravljeni na prihajajoče izzive,” je poudaril primorski branilec, ki je večji del sezone presedel na klopi za rezerviste, spomladi pa je po kadrovskih težavah luknje krpal tudi v napadu.

Ljubljančani se po treh letih vračajo na evropska prizorišča, tudi Zarifović pa z nestrpnostjo pričakuje jutrišnji ples kroglic v švicarskem Nyonu: “Žreb je vedno nekaj posebnega, napetost se stopnjuje iz dneva v dan. Določi lahko marsikaj, a rad bi poudaril, da bomo ne glede na nasprotnika dali vse od sebe, da napredujemo v naslednji krog. Vemo, kaj prinaša ta zmaga, želimo si znova razveseliti naše zveste navijače.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…