Mariborčane jutri čaka četrta tekma skupinskega dela Lige prvakov. Vijoličasti doma gostijo najmočnejšo ekipo skupine, ki po polovici tekmovanja drži tudi vodstvo na lestvici. Modri iz Londona bodo skušali s tremi točkami že potrditi napredovanje v izločilne boje tekmovanja, a imajo v domačem taboru jasne namene. Kot sta poudarila trener Ante Šimundža in branilec Arghus, želijo pred domačimi gledalci in v polnem Ljudskem vrtu prikazati čvrstejšo predstavo kot na gostovanju v angleški prestolnici.


“Priprave na tekmo so potekale v ustaljenem ritmu. Veseli spoznanje, da je zdravstveno stanje iz dneva v dan boljše, večina igralcev, z izjemo Aleša Mejača, je v polnem trenažnem procesu. Veseli me, da sem na današnjem treningu videl močno ekipo, ki je ambiciozna in želi slovenski nogomet v Ligi prvakov predstavljati tako kot do sedaj. Delovali smo izredno ambiciozno in močno, kar me pred jutrišnjo tekmo izredno veseli,” je v uvodu današnje novinarske konference dejal domači strateg Ante Šimundža. Njegovi varovanci so se na zelenici stadiona Stamford Bridge v uvodnih minutah srečanja predstavili v pogumni luči ter zapretili z dvema poizkusoma Damjana Boharja in Agima Ibraimija, ki je, mimogrede, nared za jutrišnjo tekmo, nato pa so pobudo prevzeli modri. Šimundža je na vprašanje, če bodo vijoličasti tokrat tekmo odprli nekoliko previdnejše, odgovoril, da bo veliko odvisno tudi od postavitve gostov: “Veliko je odvisno od nasprotnika, kako se bo ta postavil. Smo pa zopet enako ambiciozni, na tekmi v Londonu je Chelsea odigral vrhunsko tekmo. V vseh segmentih igre so bili uspešni, tako v priložnostih, kot tudi odigranih situacijah. Enostavno so odigrali dobro tekmo, v kateri smo bili v podrejenem položaju. Mislim pa, da lahko sami jutri odigramo veliko bolje, predvsem pa bolj zrelo glede na tekmo v Londonu, vsekakor pa bomo tudi jutri ambiciozni.”

Šimundža: "Tudi jutri bomo ambiciozni!" Foto: Jure Banfi)
Šimundža: “Tudi jutri bomo ambiciozni!” Foto: Jure Banfi)

Mariborčani v zadnjih tednih niso prikazali najboljših predstav, forma večine nogometašev ni na najvišjem nivoju, za nameček so državni prvaki pred dnevi s porazom z Domžalčani še povečali zaostanek za vrhom lestvice Prve lige Telekom Slovenije. Morda se zdi, da tekma s Chelseajem ne prihaja v pravem času. “To bi lahko potrdili ali pa ne. Terminov si ne moremo izbirati, je pa dejstvo, da nam v zadnjih tekmah ne gre vse od rok, malce nas je zapustila sreča. Kot pa sem dejal že v uvodu, sem na treningu videl ambiciozno moštvo, ki se želi dokazovati in verjamem, da bomo to prenesli v jutrišnjo tekmo,” je dejal 43-letni Mariborčan, ki v nadaljevanju ni želel posegati po kalkulacijah o tem, s katerim mestom bi bil zadovoljen po koncu skupinskega dela tekmovanja: “Pred začetkom tekmovanja je bila večina zadovoljna že s tem, da smo se uvrstili v skupinski del Lige prvakov. Sami smo vedno poudarjali, da želimo tekmovati in biti konkurenčni, tako tudi nadaljujemo. Na vrsti je četrta tekma skupinskega dela, želimo ves izkupiček in se proti Chelseaju pokazati v najboljši luči. Šele pred zadnjo, šesto tekmo, bomo razmišljali o nadaljevanju in delali kalkulacije. Čakajo nas še tri tekme in trenutno razmišljamo zgolj o jutrišnji tekmi.”

Utrip slačilnice in pričakovanja igralcev je predstavil Arghus, ki je v zadnjih tednih v državnem prvenstvu prikazal dobre predstave in bi lahko jutri tekmo začel od uvodne minute. Brazilec, eden najsrčnejših igralcev vijolic, se zaveda, da soigralce jutri čaka zahtevna preizkušnja: “Jutri nas čaka težka tekma, poznamo Chelsea, gre za izjemno velik klub. Sam verjamem v svoje soigralce, dobro treniramo in verjamemo vase. Če bomo dobro igrali, si bomo priigrali tudi priložnosti. Vsi poznajo Chelsea, so zelo hitri, kot pa sem že povedal, verjamem v svoje soigralce. Morali bomo stati zelo kompaktno.”

“Ni nas strah pred nikomer. Diego Costa je zelo dober igralec, doseže veliko zadetkov. A mi lahko igramo tukaj tudi proti Realu in ostalim najboljšim moštvom, nikogar se ne bojimo. Če smo pravi, lahko dosežemo tudi dober rezultat,” je dodal borbeni branilec, ki se je dotaknil tudi petkovega zagovora po tekmi z Domžalami, ko so morali igralce na ‘zagovor’ pred Viole: “Viole vselej želijo, da damo vse od sebe in igramo najboljše. Zavedamo se, kar se pričakuje od nas, ne le jutri, ampak tudi nasploh v domačem prvenstvu. Vemo, kaj delamo slabo in kaj lahko izboljšamo. Kar lahko rečem pred jutrišnjo tekmo, je to, da moramo igrati bolj agresivno, kot je dejal trener, moramo verjeti vase, saj igramo v Ligi prvakov. Gledati moramo v prihodnost, kar je bilo, je bilo. Jutri je naš cilj, da zmagamo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …