Arghus Soares in Aleš Mertelj tudi v prihodnje ostajata zvesta vijolični barvi in Ljudskemu vrtu. Dvojec je namreč danes z mariborskim klubom pogodbo podaljšal do zaključka sezone 2015/16, obema pa bi se zdajšnja pogodba iztekla po koncu prihajajoče sezone. Brazilski branilec vstopa v tretje sezono, medtem, ko ima Aleš Mertelj za seboj že štiri sezone igranja v najtrofejnejšem slovenskem nogometnem kolektivu.


Vezist iz Gorenjske se je v štirih sezonah prebil do članske reprezentance in zasedel mesto namestnika kapetana. 26-letni nogometaš ob podaljšanju pogodbe ni skrival zadovoljstva: “Zahvaljujem se športnemu direktorju in vsem v klubu za zaupanje. Uspehi iz prejšnje sezone, pa tudi tisti leta prej, niso naključje, ampak plod trdega dela. Želim si, da bi uspešno zgodbo tudi nadaljevali. Da smo vedno boljši, saj je prostora za napredek še vedno dovolj. Skupaj s soigralci se bomo potrudili, da bi izpolnili vse zastavljene naloge. Ko sem dobil ponudbo za podaljšanje pogodbe, nisem imel dileme. A je že peta sezona (smeh)? Ob prihodu razmišljaš le o tem, kako bi čim boljše igral, zdaj pa se ozreš nazaj in vidiš, da je minilo tako dolgo obdobje. Ker smo naredili toliko dobrega, čas hitreje mineva. Z vsemi v klubu sem v dobrih odnosih, navijači so nam vseskozi v veliko podporo. Občutki nogometaša v Mariboru so prijetni in sem se brez pomislekov odločil za podaljšanje pogodbe.”

“Ko sem prišel v Maribor, sem takoj spoznal, za kako resen projekt gre. Želel sem prispevati delež k novim uspehom, ob tem pa sem napovedal, da bi se rad naučil tudi slovenskega jezika. Hitro napredujem, razumem že vse, le govorim še ne brezhibno (smeh). Zelo sem vesel, da sem podpisal še eno pogodbo, saj je Maribor vmes postal moj drugi dom. Nadaljujem zgodbo z velikim veseljem, posebna čustva se sproščajo prav na vsaki tekmi, ko oblečem vijoličasto majico. Ko pridem na igrišče, sem srečen in tako se počutim tudi v mestu. Hvala vodstvu kluba na zaupanju, oddolžil se bom na igrišču,” pa je za spletno stran kluba povedal še 25-letni Brazilec, ki bo pomemben adut hrvaškega stratega Anteja Čačića v kvalifikacijah za Ligo prvakov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…