Včerajšnje srečanje Maribora in Gorice je upravičilo naziv obračuna kroga, saj so gledalci spremljali zanimivo srečanje in lepo predstavo nogometašev. Goričani so se dobro upirali mariborskim napadom, a so vijoličasti zadeli v ključnem delu srečanja in gostje se po zaostanku v drugem polčasu niso uspeli pobrati.


“Spremljali smo lepo srečanje, nogometaši obeh moštev so prikazali borbeno predstavo. Odločila je kvaliteta nasprotnika, ki je zadel v pravem trenutku. Pred tekmo smo si želeli zmage in šli s takšnim pristopom tudi v obračun, igrali smo dobro in si ustvarili tudi priložnosti, a že na četrti tekmi nismo dosegli zadetka, kar je trenutno naš največji problem. Mariboru čestitke za zmago, domači so dokazali, da so zasluženo vodilno moštvo prvenstva,” je po sedmem porazu spregovoril Luigi Apolloni, ki bo moral pred nadaljevanjem prvenstva poiskati rešitev za realizacijo priložnosti, saj se Goričani ligaškega zadetka niso veselili že 366 minut, zaradi česar so se deset krogov pred koncem vsaj za zdaj malce oddaljili od borbe za najvišja mesta na lestvici.

Precej več razlogov za dobro voljo je imel Ante Šimundža, strateg domače ekipe, ki je na včerajšnjem srečanju prikazala morda celo najlepšo predstavo v spomladanskem delu sezone. Vijoličasti so s potrpežljivo igro odpor goriške čete zlomili ob koncu prvega polčasa, po dobri uri igre pa so gostje po drugem zadetku Cvijanovića svoje orožje pravzaprav že položili na tla, saj jim domačini v zadnji tretjini tekme niso dopustili, da bi resneje ogrozili vrata Handanovića. Šimundža se je strinjal s kolegom na klopi Gorice, da so imeli gledalci, teh se je v Ljudskem vrtu zbralo nekaj čez tri tisoč, možnost spremljati lepo srečanje: “Gledalci so videli dobro tekmo, dveh kvalitetnih moštev, ki sta prikazala dinamično igro in taktično zrelost, s pravo mero borbenosti, ki je bila primerna pomembnosti tekme. Na Gorico smo bili dobro pripravljeni, pokazali smo dovolj potrpežljivosti in kvalitete, da smo prišli do vodstva v prvem polčasu, že pred tem pa smo si pripravili nekaj priložnosti, ki so ostale neizkoriščene. Ekipa je prikazala veliko zrelosti, predvsem v odločilnih trenutkih srečanja, nismo podlegli emocijam in s pravim pristopom prišli do pomembne zmage.”

“Gorica je vseskozi nakazovala, da je izredno ambiciozna in v prvenstvu nevarna tudi za sam vrh lestvice. Drži, da smo si z današnjo zmago pred Gorico priigrali enajst točk prednosti, a so Koprčani še vedno blizu, tudi ostali zasledovalci pa čakajo na naš spodrsljaj. Osredotočamo se na vsako tekmo posebej,” je o dejstvu, da so si Mariborčani z včerajšnjo zmago pred goriškim moštvom nabrali enajst točk prednosti in se na ta način morda že otresli enega od tekmecev, spregovoril mariborski strateg. O točkovnem zaostanku svojega moštva je spregovoril tudi goriški strateg, ki je poudaril, da se bo goriška ekipa tudi v nadaljevanju prvenstva trudila za čimboljše rezultate: “Prvenstvo še ni zaključeno, naša dolžnost je, da vse tekme do konca odigramo po najboljših močeh. Tudi z današnjo tekmo bi bili zadovoljni, a nam za razliko od Maribora manjka še nekaj predrznosti in izkušenj, kar se pozna tudi pri realiziciji priložnosti. Mlajšim nogometašem bo potrebno vcepiti še več tekmovalnosti in ambicioznosti… O pokalnem tekmovanju bomo razmišljali kasneje, tudi mi gremo tekmo po tekmo, zato so najprej na vrsti ligaške obveznosti.”

Pred Goričani in Mariborčani je naporno nadaljevanje prvenstva, že v sredo bodo prvoligaši odigrali zadnja srečanja tretje četrtine prvenstva. Gorica serijo treh domačih tekem pričenja z obračunom s celjskim moštvom, ki je po dveh zaporednih moštvih zagotovo pridobilo na samozavesti, Mariborčani pa se v sredo popoldne odpravljajo na gostovanje v Domžale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija dobila tožbo proti bundesligašu: zmaji so si obetali dva in pol milijona evrov, dobili bodo 52 tisočakov

Ljubljanska Olimpija je dobila sodni spor z nemškim Kölnom zaradi nepravilnosti pri presto…