Anže Jelar v jesenskem delu sezone v dresu Domžal ni dobival veliko priložnosti za dokazovanje. Devetkrat je v igro vstopil v drugem polčasu in v državnem prvenstvu zbral vsega 170 minut. Januarja se je že sušljalo, da ga bodo Domžale posodile v kranjski Triglav, kjer je nabiral prve prvoligaške izkušnje, danes, nekaj dni pred začetkom spomladanskih obveznosti, pa je eden najresnejših izzivalcev za mesto v začetni enajsterici rumeno-modrih.


“Težko bi izpostavil razlog, zakaj sem v teh pripravah toliko napredoval. Fizično sem super pripravljen in zaradi tega je na igrišču vse lažje. Vselej dam vse od sebe in zelo sem zadovoljen, da se je trud vendarle poplačal. Veseli me, da je trener opazil moje trdo delo in da lahko k uspehom te čudovite ekipe dodam svoj delež. Upam, da bom spomladi pokazal veliko več kot do sedaj, ko si nisem uspel priboriti prave minutaže,” je pogovor za klubsko spletno stran pričel 23-letni vezist, ki je doslej v državnem prvenstvu zbral 126 nastopov in dosegel tudi 13 zadetkov. Gorenjec je ob številnih poškodbah na zadnji pripravljalni tekmi, Domžalčani so z zadetkom Mateja Eterovića ugnali Krško, zaigral celo v zadnji vrsti, trener Luka Elsner pa mu je po tekmi namenil kar nekaj pohval. Spomladanski del sezone je sicer že tik pred vrati, a tudi Jelar poudarja, da zaradi prestavitve uvodnega spomladanskega dejanja že komaj čaka na pričetek tekmovalnih obveznosti: “Zaradi enotedenske prestavitve postaja čakanje na nadaljevanje prvenstva vse bolj mučno. Komaj čakam soboto in tekmo v Velenju. Čeprav je pred nami zahtevno gostovanje, moramo v spomladanski del sezone kreniti po svojih željah. V Velenju je vedno težko, vendar imamo svoj načrt in upam, da ga bomo na zelenici tudi uresničili.”

Domžalčani se bodo v soboto uvodoma pomerili z velenjskim Rudarjem, Jelar pa poudarja, da imajo knapi v svojih vrstah kar nekaj nevarnih posameznikov: “Velenjčani so imeli med pripravami nekaj težav, vendar povsem jasno je, da imajo zelo močno ekipo, v kateri izstopajo Klinar, Firer in še nekateri posamezniki. Pričakujemo oster boj in zahtevno tekmo. Odločala bo dobra taktična priprava.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…