Domžalski strateg Luka Elsner je pred sobotnim obračunom z velenjskim Rudarjem pošteno premešal začetno enajsterico. Težko bi rekli, da nepričakovano, saj je bilo to možno sklepati že po sredinem porazu z Zavrčem. Odločitev se je izkazala za več kot pravilno, saj so se Domžalčani po obračunu s knapi veselili najvišje zmage v letošnji sezoni. Pomemben delež k temu je pristavil tudi Anže Jelar.


“Zelo lep občutek je, ko ekipi pomagaš na igrišču. Igralcu ni nikoli prijetno, ko sedi na klopi oziroma na tribuni in ne more neposredno pomagati ekipi. Na igrišču sem užival in upam, da bom tudi v prihodnje dobil priložnost za igro,” je za klubsko spletno stran dejal Gorenjec, ki se je na igrišče ob Kamniški Bistrici preselil pred začetkom lanske sezone. Če je bil lani dokaj pomemben člen rumeno-modre zasedbe, letos igra precej manj, saj je v dvanajstih nastopih zbral vsega 375 minut, proti Rudarju pa je šele drugič letos dobil mesto v začetni enajsterici, zato ne čudi, da je bil tokratne priložnosti, ki jo je nadgradil tudi s pomembno vlogo pri prvem zadetku, izjemno vesel. Elsner je po zmagi dejal, da so njegovi varovanci povrnili del izgubljene identitete, a storili šele prvi korak k stabilizaciji. Za to bodo morali Domžalčani nanizati še nekaj zmag, a tudi Jelar ne pozna pravih razlogov, zakaj moštvo kaže takšna nihaja: “Ne poznam razloga, zakaj tako nihamo. Pristop na določenih tekmah ni bil pravi, tako da je morda razlog v motivaciji, čeprav v poklicnem nogometu tega razloga ne bi smelo biti. Težko je najti večjo motivacijo kot igranje evropskih tekem. Na vsaki naslednji tekmi moramo ponoviti pristop s sobotne tekme in prepričan sem, da bo to dovolj za uresničitev zastavljenega cilja.”

Domžalčani se še vedno borijo za najmanj drugo mesto, ki ga trenutno zasedajo Celjani, a morajo paziti tudi na hrbet, saj iz ozadja pretijo Ljubljančani. Zmaga na novomeškem Portovalu bo zato skorajda nujno zlo, čeprav so se Jelarjevi soigralci z Novomeščani mučili v vseh treh medsebojnih obračunih: “Pred nami je tekma v Novem mestu, kjer nam zagotovo ne bo lahko. Krka se bori za obstanek, mi za Evropo, obe ekipi pa sta na zadnji tekmi zmagali. Ponoviti moramo predstavo s tekme proti Rudarju in začeti niz zmag, s katerim bi uresničili zastavljeni cilj,” je dejal nekdanji član Triglava, ki bo jutri konkuriral za 130. prvoligaški nastop.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…