Mariborčane po torkovem obračunu z Radomljani, v katerem so si z zadetkom Luke Zahovića zagotovili napredovanje v četrtfinale Pokala Slovenije, danes čaka nov obračun s prvoligašem z domžalske občine. V Ljudski vrt prihaja vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije, ki je državnim prvakom v letošnji sezoni že zadalo boleč poraz.


Vijoličasti v zadnjih tednih ne blestijo, predstave so realno rečeno blede, a je to še vseeno dovolj, da so Štajerci ob Olimpiji najbližji zasledovalec rumeno-modrih, ki imajo na prvem mestu ligaške razpredelnice pred najbližjim dvojcem šest točk zaloge. Ante Šimundža, strateg Maribora, je pred tekmo dejal, da se moštvo zaveda pomembnosti tekme, a je recept za pot do zmage znan, Mariborčani morajo narekovati ritem igre: “Zelo dobro se zavedamo pomembnosti obračuna. Pripravljeni smo, vemo, kako se lotiti tekme. Naši naslednji tekmeci veliko ‘šprintajo’, osredotočeni so na protinapade in so nevarni iz prekinitev. Domžalska ekipa si za doslej prikazano zasluži spoštovanje, treba bo odigrati tekmo na visoki ravni. Zgodba je znana, jasna. Največ bo odvisno od nas, želimo biti tisti, ki bomo narekovali ritem igre. Če se bomo odzvali, kot je treba, bomo lahko proti izjemno motiviranemu tekmecu, ki je s pokalnim uspehom dobil še dodatno energijo, dosegli namen.”

Čeprav bi se z novim porazom, četrtim ligaškim v letošnji sezoni, Mariborčani, ki imajo v teh dneh nekaj težav z virozo, znašli v težavnem položaju, pa Šimundža poudarja, da se prvenstvo še nikoli doslej ni odločilo že v prvi polovici prvenstva, a je namen pred današnjim obračunom jasen, vijolice zanima le zmaga: “Ne glede na razplet petkov dvoboj ne prinaša odločitve. Nihče ni postal prvak že v šestnajstem krogu, prav tako se nihče ni tako zgodaj poslovil od boja za naslov. Pred nami je še dvajset tekem, na voljo je ogromno točk, a želimo nove tri osvojiti že v petek. Zanimata nas le zmaga in zmanjšanje zaostanka.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…