Celjani so po 23 tekmah brez poraza le klonili. V štajerskem obračunu so se zmage z 0:2, zadela sta Jean Philippe Mendy in Welle Mendy, veselili Mariborčani, ki so niz zmag tako podaljšali že na devet tekem in prednost pred Celjani povišali na sedem točk.


“Maribor nas je dejansko nekako presenetil s tem, da se je hitro reševal z dolgimi žogami, nas s tem spravil daleč od gola ter nas s tem med tekmo morda tudi nekoliko uspaval. Tudi z naše strani ni prišla prava energija, da bi igro pohitrili, gostje pa so nas v pravih trenutkih ustavljali tudi s prekrški. Tekma se vsaj po mojem videnju ni razvila v to, kar bi sami želeli, vendar nič za to,” je po koncu štajerskega derbija priznal domači strateg Simon Rožman, ki je bil tudi tokrat v boj prisiljen poslati nekoliko okrnjeno zasedbo, v katero sta se tokrat sicer vrnila Blaž Vrhovec in Benjamin Verbič, pri nekaterih posameznikih pa je posledice pustila tudi epidemija gripe, ki je med grofi krožila od konca minulega tedna: “Nikoli ne želim iskati alibijev, sami pa veste, da ko bolehate za gripo, vseeno potrebujete nekaj časa, da znova pridete v pogon. Vseeno imamo številčno omejen kader, ne toliko v številu, kot pa po kvaliteti. Kljub bolezni sem se odločil za preverjen kader, se pa je, če odgovorim, viroza kljub vsemu poznala.”

“Ostali smo na trdnih tleh, zbrani, delavni. Se pa je izkazalo, da pomeni gostovanje v Celju vedno izredno zahtevno preizkušnjo. Ko pride Maribor, poiščejo domači nogometaši dodatno energijo, iztisnejo dodatne moči, tako da smo veseli te zmage,” pa so bile besede trenerja Anteja Šimundže, ki se je lahko z varovanci razveselil sedme zaporedne ligaške zmage. Mariborski strateg pa poudarja, da se s številkami in statistiko ne želi obremenjevati: “Po pravici povedano, se ne obremenjujemo s številom zmag, ampak z vsako naslednjo tekmo. Trenutno je najpomembnejše spoznanje, da so te tri tekme spomladanskega dela nadgradnja storjenega med pripravami.”

“Zavedamo se, da igrajo nasprotniki proti nam na visokih obratih, maksimalno motivirani. Odzvali smo se, kot smo si želeli. Tako bo tudi v prihodnje, kajti na takšen način se zbirajo točke in uresničujejo cilji,” je zaključil Šimundža, ki bo v naslednjem krogu, v novem štajerskem obračunu, moštvo skušal popeljati do nove zmage, v Ljudskem vrtu gostuje Zavrč.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…