Redkokdaj se zgodi, da bi bil trener visokoporažene ekipe po koncu tekme morda celo bolj zadovoljen kot strateg zmagovalcev. Takšen je bilo morda možno dobiti prav včeraj, ko je mariborski trener Šimundža po obračunu z Gorico priznal, da predvsem v prvem polčasu ni vse delovalo tako kot bi moralo, medtem ko je Cesare Beggi vse do zadnjih desetih minut v igri svojih varovancev videl precej pozitivnih stvari.


“Čestitke Mariboru za visoko zmago. Lahko bi rekli, da smo v Ljudskem vrtu videli dve različni tekmi, eno do 80. minute in drugo v zaključku. Zelo smo zadovoljni s tem, kar smo pokazali do trenutka, ko je Zahović zabil za 3:1,” je po tekmi dejal novogoriški strateg Cesare Beggi, ki je kljub visokemu porazu ognjeni krst v slovenski prvoligaški druščini prestal s pozitivno oceno. Svoje varovance je dobro pripravil na zahtevno gostovanje v Ljudskem vrtu, kjer so Primorci nastopili brez Amedeja Vetriha, Luke Majcna, Alena Jogana, Marshala Johnsona in Lorenza Pasqualinija: “Res je, da nam je na koncu malce zmanjkalo, a je potrebno poudariti, da nismo mogli računati na nekaj pomembnih igralcev, kot so Vetrih, Majcen, Pasqualini. Obenem pa je šest nogometašev prvič igralo prvoligaški nogomet, prej so nastopali v mlajših selekcijah. Vseeno moramo v prihodnost gledati pozitivno, saj smo pokazali dobro predstavo. Maribor je močan nasprotnik, ki hitro kaznuje storjene napake.”

“Naša zmaga je popolnoma zaslužena, da pa bi si mazali oči in govorili, da smo bili v prvem polčasu dobri ali boljši od Gorice, to ne gre. Gorica se je pokazala kot izjemno čvrsta ekipa, ki ve, kaj hoče, kako se igra nogomet. Z naše strani je bilo opaziti, da smo bili nekoliko v krču, enostavno nismo bili sproščeni. V drugem delu smo nekatere stvari popravili, kar se je izšlo v našo korist in zaradi česar smo na koncu prišli do zaslužene zmage,” pa je po visoki zmagi, ki pa ni prinesla evforije, uvodoma razlagal domači trener Ante Šimundža. Podobno kot stanovski kolega na klopi Gorice, tudi mariborski strateg ni mogel računati na vse moči, saj sta srečanje izpustila Dare Vršič in Željko Filipović, ki pa ga je odlično zamenjal Welle Ndiaye, saj je Senegalec v tekmi z nekdanjim klubom potrdil dobre predstave s pripravljalnih tekem: “Vsak igralec, ki dobi priložnost, jo poizkuša izkoristiti. Welle je velik napredek kazal že v pripravah, danes je to samo potrdil in za to mu lahko le čestitam. Bil je izredno pomemben člen v današnji tekmi. Zagotovo je povečal konkurenco za mesto na sredini igrišča in tako mora tudi nadaljevati, če želi ostati v ekipi.”

Po treh zadetkih Daliborja Volaša se domači strateg ni mogel izogniti niti vprašanju o povratniku, ki je potrdil dobro strelsko formo, ki ga je krasila že v pripravah: “Volaš je prišel izredno ambiciozen, kar je zelo pozitivno zanj in konkurenco v napadu. Danes je trdo delo v pripravah nadgradil s tremi zadetki in je morda motiviral tudi Zahovića in kapetana Tavaresa, ki sta ravno tako zadela. V vsakem primeru je za naš klub okrepitev v pravem pomenu besede.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…