Tekmo za prvaka oziroma Bitko za Štajersko, kot so obračun s Celjani poimenovali v mariborskem klubu, so brez večjih težav dobili vijoličasti. Mariborčani so s pomembno zmago povečali in okrepili prednost na ligaški razpredelnici, saj se lahko štiri kroge pred koncem državnega prvenstva pohvalijo z osmimi točkami zaloge pred Celjani oziroma desetimi pred Domžalčani, ki v teoriji ravno tako še ostajajo v borbi za naslov državnih prvakov.


“Težka tekma, vsaj kar se nas tiče in glede na to, v kakšni situaciji smo se znašli. Prvi polčas je bil slabši, v drugem pa smo skušali dodati na plinu, zmanjšali zaostanek na 2:1. Nakar nas je zadetek in prosti strel Ibraimija oddaljil od želenega cilja. Fantom nimam kaj očitati, svoje delo so opravili po najboljših močeh,” je po tekmi priznal gostujoči strateg Simon Rožman, ki je imel tudi pred tokratnim gostovanjem v Ljudskem vrtu precej preglavic s sestavo začetne enajsterice, saj je pogrešal Blaža Vrhovca, Danijela Miškića, Marka Krajcerja in Valona Ahmediji, kar se je poznalo predvsem v smislu rotacije na prejšnjih tekmah, s čimer se je strinjal tudi najmlajši prvoligaški trener: “Razpolagamo z devetimi igralci, ki so v treh tednih odigrali osmo ali deveto tekmo. Ne vem, katera evropska ekipa lahko igra v takšnem ritmu. Žal mi je, da nimamo širokega kadra, da bi lahko te fante nadomestili. Iz tega vidika ni nič narobe, tekme si sledijo v takšnem ritmu, da bi ga težko vzdržali tudi evropski boljši klubi, kaj šele mi. Fantje so poizkušali, ampak če ne gre, pač ne gre.”

Foto: Jure Banfi
“Fantom nimam kaj očitati, svoje delo so opravili po najboljših močeh.” (Foto: Jure Banfi)

“Šlo je za pomembno tekmo, v katero smo vstopili popolnoma osredotočeni na delo, ki ga imamo. Zavedali smo se, kaj želimo in na kakšen način priti do tega. Mislim, da danes niti v enem trenutku ni bilo odprto vprašanje o zmagovalcu. Tudi sama enajstmetrovko… Težko je ocenjevate z razdalje, ampak po pogovoru z igralcem je ni bilo. Takšne stvari so pač prisotne v nogometu. Celje si z izjemo udarcev ni ustvarilo pravih priložnosti, prevladovali smo v vseh segmentih igre. Bili smo osredotočeni, razigrani, všečni, tekmovalni in konkretni, ponudili smo odlično partijo in to je tisto, kar krasi Maribor, da ne glede na to, kar se dogaja okrog nas, sledimo svoji poti in cilje,” pa so bili uvodni vtisi Anteja Šimundže, ki ravno tako ni bil brez težav pri sestavi ekipe. Manjkali so poškodovani Željko Filipović, Welle Ndiaye in Arghus, oboleli Dare Vršič in kaznovani Jean-Philippe Mendy, v zadnjih trenutkih pred tekmo pa se je s težavami zaradi poškodbe soočal tudi Mitja Viler, ki pa ga je na levi strani obrambe dobro nadomestil Erik Janža.

Kljub številnim odsotnostim pomembnih adutov, so vijoličasti odigrali odlično tekmo, tudi Šimundža se je strinjal, da je bil pristop nogometašev na izredno visokem nivoju: “V pravem trenutku je bila podoba dobra. Težko bi dejal, da je bila to najboljša podoba, je bila pa tekma glede pristopa na izredno visokem nivoju. Videli smo evropski Maribor! Fantje so pokazali, na kakšen način vstopiti v tekmo, na kakšen način nositi dres Maribora. Fantom lahko čestitam za opravljeno. Vsi, ki so zaigrali, so dali svoj doprinos, saj smo imeli izven pogona peterico nogometašev, kar je v takšnem ritmu, kot je trenutno, delikatno. Odigrali smo dobro tekmo in prišli do zmage, ki smo jo želeli.”

Mariborčani bi lahko trinajsti naslov državnih prvakov lahko potrdili že v sobotnem gostovanju v Zavrču, po tekmi s Celjem pa Šimundža ni želel razmišljati o tem, da so se vijolice z zmago nad grofi že prebile do naslova prvakov: “Bili bi izjemno prepotentni, če bi tako razmišljali. Ne bi bili profesionalni in tukaj, kjer smo. Strinjam se, da smo naredili korak bližje k naslovu, ampak nas že v Zavrču čaka izjemno težka tekma. Potrebujemo še zmago in drugo kot tekma z Zavrčem, nas v tem trenutku ne zanima.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Radomlje ostajajo neporažene

V prvi nedeljski tekmi četrtega kroga so se v športnem parku v Domžalah pomerili nogometaš…