Nocoj, z začetkom ob 20:45, Mariborčane čaka še tretja preizkušnja skupinskega dela Lige prvakov. Pred vijolicami je najzahtevnejše gostovanje, saj jih na zelenici stadiona Stamford Bridge gosti veliki Chelsea, prvo ime skupine G, ki ima tudi v povezavi s tekmovanjem v Ligi prvakov jasne cilje in namene.


“Mi gremo vsako tekmo na zmago, tudi tokrat bo tako. Seveda, igrali bomo z glavo, zagotovo se ne bomo brezglavo zaganjali. Izkoristiti želimo naše dobre strani, poiskati njihove slabosti in tako priti do pozitivnega rezultata. Zmaga pa je vedno rezultat, ki zadovolji vsakega. Dejstvo pa je, da je Chelsea najmočnejša ekipa v naši skupini, da ima ogromno uspehov in je trenutno v nizu pozitivnih rezultatov. Prav tako menim, da je naš tekmec najbolj tekmovalna ekipa v Evropi. Vse, ampak res vse je pri njih podrejeno rezultatu. Čaka nas izredno težko delo, a smo nanj pripravljeni,” je o današnji tekmi in ambicijah v povezavi z njo, uvodoma dejal Ante Šimundža, ki bo imel nasproti enega največjih trenerjev ta čas. Portugalec Jose Mourinho velja za enega najboljših strategov, a trener vijoličastih poudarja, da popularni ‘The Special One’ ne igra, svoje bodo morali na zelenici dokazati nogometaši: “Jose Mourinho je največje trenersko ime na svetu. Igrati proti moštvu, ki ga vodi s klopi, je za vse nas nedvomno velika čast in izziv, ki si ga želimo vsi. Je pa po drugi strani res, da Portugalec, ki je izjemen in karizmatični strokovnjak, ne igra. Igrajo igralci. Popolnoma jasno je, da je pred nami velik izziv.”

“Zbranost ekipe je v vsakem trenutku na najvišji ravni. Moštvo Chelseaja v vsakem trenutku ve, kaj si želi in kako priti do želenega cilja. Ni kaj, pred nami je dvoboj z izjemnim moštvom, a se bomo seveda potrudili, da bi se predstavili v čim boljši luči,” je o nocojšnjem tekmecu dodal 43-letni Mariborčan, a pristavil, da imajo tudi modri z zahoda Londona svoje slabosti. Morda nekoliko manj kot ostala dva tekmeca v skupini G, a jih kljub temu ima: “Vsaka ekipa ima svoje prednosti in svoje slabosti, Chelsea pri tem ni nobena izjema. Je pa res, da imajo Londončani veliko več pozitivnih kot negativnih strani. Bomo pa naredili vse, da nekaj teh negativnih najdemo in jih obrnemo v našo korist.”

Chelsea bo velik favorit za vse tri točke, vsakršen drugačen scenarij bi verjetno pomenil pravo pravljico za vse privržence vijoličastih. A večina je Mariborčane odpisala že takoj po žrebu, a so državni prvaki na obeh tekmah ostali neporaženi, kar je v pripravi na tekmo poudaril tudi Mourinho. Tudi Šimundža verjame, da bodo njegovi varovanci konkurenčni tudi v Londonu: “Pred začetkom tekmovanja, po žrebu skupin, so nas že vsi odpisali. Toda na obeh uvodnih tekmah smo pokazali, da smo lahko konkurenčni in verjamem, da bo tako tudi v tokratnem dvoboju. Želimo se dokazovati, želimo si pozitivnega rezultata, dokazati hočemo svojo vrednost. Moramo si želeti. Svoje naloge moramo opraviti, kot smo si zamislili, potem bomo na pravi poti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kanarčki po minimalni zmagi ponovno grozijo Celjanom

Edini večerni dvoboj sobotnega sporeda 29. kroga se je odvijal v Kopru, kjer so se ob konc…